Проекти та інновації

Volvo першим впровадить HD-мапу Google у свої авто

25 січня 2023, 14:00Новини137

Очікується, що інновацію спершу отримають нещодавно презентовані Volvo EX90 і Polestar 3

  • Посилання скопійованоlink copied

Наприкінці 2022 року компанія Volvo Cars представила свою останню новинку – електромобіль Volvo EX90 – з інноваційною низкою датчиків: камерами, радарами та lidar. Водночас компанія активно працює над вдосконаленням системи допомоги водію та запровадженням технології автономного водіння. Для цього автомобіль повинен у деталях розпізнавати середовище навколо: безпосередньо перед водієм, на великих відстанях, а також за поворотами.

Тому Volvo Cars першою серед автовиробників впровадить HD-мапу Google у майбутні автомобілі у партнерстві з Google та стратегічною філією Polestar.

Розроблена спеціально для автовиробників, мапа надаватиме найбільш актуальну й детальну інформацію про дороги. Очікується, що інновацію спершу отримають нещодавно презентовані Volvo EX90 і Polestar 3.

Компанія продовжує розробляє функцію Pilot Assist, яка допомагає водію керувати транспортним засобом. Вона синхронно працюватиме із HD-мапою Google та вхідними даними від сучасних зовнішніх датчиків: lidar, 5 радарів і 8 камер. Та і це ще не фінальна ілюстрація точних можливостей HD-мапи.

Інтеграція HD-мапи Google дозволить об’єднати дані сучасного датчика Volvo EX90 із точними даними Google про смуги руху та локалізацію. А це – полегшення допоміжного водіння при зміні смуги руху, використанні функції Pilot Assist і майбутньої технології автономного водіння.

«Volvo Cars прагне працювати з лідерами у галузі технологій, тому посилюює партнерство із Google. Інтеграція HD-мапи Google у майбутні автомобілі Volvo допоможе покращити клієнтський досвід та пришвидшити запровадження технології автономного водіння», — сказав головний операційний директор і заступник генерального директора Хав’єр Варела.

«Нова HD-мапа Google розроблена спеціально для автовиробників на основі досвіду Google із картографування. Вона надає вичерпні дані про смугу руху та локалізацію. Саме це має вирішальне значення для роботи над наступним поколінням систем допоміжного та автономного водіння, — говорить Йорген Беренс, віце-президент і генеральний директор Geo Automotive, Google. — Компанія посилює співпрацю з найкращими автовиробниками, такими як Volvo Cars, щоб покращити безпеку та комфорт водіїв у всьому світі».

У новому Volvo EX90 основна комп’ютерна система, розроблена на основі платформи NVIDIA DRIVE із програмним забезпеченням Xavier і Orin, оброблятиме дорожню інформацію, дані від lidar та інших датчиків.

Для безпечніших і прогнозованих подорожей, дані з HD-мапи Google поєднуватимуться з інформацією від усіх зовнішніх датчиків, зокрема lidar та програмного забезпечення від компанії Zenseact.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму