Проблемні борги

Укрексімбанк переміг у спорі на 6 мільярдів зі столичним забудовником

5 березня 2021, 09:29Новини157

Этот материал также доступен на русском

Господарський суд міста Києва повністю задовольнив позов державного Укрексімбанку щодо стягнення на його користь з ТОВ «Агенція офісного будівництва» 5,95 млрд гривень боргу.

  • Посилання скопійованоlink copied

Господарський суд міста Києва повністю задовольнив позов державного Укрексімбанку щодо стягнення на його користь з ТОВ «Агенція офісного будівництва» 5,95 млрд гривень боргу, – повідомляє прес-служба банку.

Кредитний договір на фінансування будівництва офісного комплексу Sky towers по вул. Шолуденка у Шевченківському районі Києва було укладено в 2007 році. Восени 2014 року у девелоперської компанії почались проблеми з обслуговуванням кредиту, а будівництво бізнес-центру було зупинено.

Прагнучи знайти прийнятне для врегулювання цієї ситуації рішення, державний банк пішов назустріч позичальнику та запропонував план фінансової реструктуризації, який було підписано в серпні 2019 року. Проте навіть на умовах відстрочки виплати кредиту до 2038 року позичальник не виконував фінансових зобов’язань, тому новим менеджментом банку було розпочато процедуру примусового стягнення коштів.

«Погашення заборгованості ТОВ «Агенція офісного будівництва» за кредитним договором передбачається насамперед за рахунок реалізації незавершеного будівництва багатофункціонального висотного комплексу преміум-класу та земельної ділянки у центрі столиці, на якій він розташовується», – повідомив Директор департаменту реструктуризації та стягнення Укрексімбанку Олег Лазовський.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Виконавча діяльність

Статті • Стягнення боргiв
Майнові права боржника за останні роки стали одним з основних активів боржника, на які можливо звернути стягання в межах виконавчого провадження

Судова практика

Статті • Стягнення боргiв
Верховний Суд неодноразово звертав увагу на поновлення процесуальних строків, пов'язаних з війною

Судова практика

Статті • Стягнення боргiв
6 липня 2023 року в ВР зареєстровано проєкт Закону № 9462 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення положень про судовий контроль"

Арбітражна практика

Статті • Стягнення боргiв
Важливо довести, що знищення або пошкодження об’єкту відбулось внаслідок збройної агресії рф

Виконавча діяльність

Статті • Стягнення боргiв
Маємо в наявності хитрозроблену схему віджимання пенсій у пенсіонерів

Арбітражна практика

Статті • Стягнення боргiв
У 2021 році динаміка практики щодо притягнення до солідарної відповідальності зросла до 10 справ, а у 2022 – вже до 17