Українці вивели з тіні 1 млрд грн з початку війни

12 травня 2022, 11:32Новини339

«Закликаю українців наслідувати приклад добровільного декларування, сплачувати податки, цим самим, наближаючи нашу Перемогу!» – Гетьманцев

  • Посилання скопійованоlink copied

З початку війни у межах податкової амністії українці задекларували понад 1 млрд грн та сплатили до держбюджету 81 млн грн.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, – пише Фінансовий клуб.

Зокрема українці подали 37 нових декларацій про доходи у межах програми податкової амністії.

«Закликаю українців наслідувати приклад добровільного декларування, сплачувати податки, цим самим, наближаючи нашу Перемогу!» – написав Гетьманцев.

780x587

Нагадаємо, у червні минулого року парламент проголосував за запровадження податкової амністії, це передбачено з метою детінізації економіки України.

Відповідно до закону, в період з 1 вересня 2021 до 1 вересня 2022 року провождиться одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб.

Збір з одноразового добровільного декларування – це одноразовий обов’язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору.

Скористатися добровільним декларуванням зможуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізособи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких набуті об’єкти декларування.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму