Підписано закон, який відновлює онлайн-аукціони з оренди сільгоспземель у системі Прозорро.Продажі

21 листопада 2022, 14:30Новини236

Этот материал также доступен на русском

Одразу після оприлюднення цього Закону організатори можуть оголошувати такі земельні торги в системі

  • Посилання скопійованоlink copied

16 листопада 2022 року підписано Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та удосконалення законодавства щодо охорони земель», який набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Це означає, що торги з оренди сільськогосподарської землі державної та комунальної власності знову проходитимуть онлайн у державній торговій системі Прозорро.Продажі.

Одразу після оприлюднення цього Закону організатори можуть оголошувати такі земельні торги в системі.

Нагадаємо, що в березні 2022 року Верховна рада України внесла зміни до Земельного кодексу України, відповідно до яких передача в оренду сільськогосподарської землі державної та комунальної власності здійснювалася без проведення онлайн-аукціонів. Таке рішення парламент ухвалив для прискореної передачі сільськогосподарських земель, щоб забезпечити проведення посівних робіт на тих територіях України, де це можливо.

Від початку повномасштабного вторгнення успішно відбулося 412 аукціонів з продажу та оренди земель несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності. Це дало змогу залучити понад 300 млн грн до бюджетів громад.

Станом на 16 листопада 2022 року в системі Прозорро.Продажі оголошено 645 аукціонів із продажу земель та оренди земель несільськогосподарського призначення, загальною площею 1,45 тис. га., в яких вже зараз можуть брати участь потенційні покупці.

Продаж сільгоспземель державної та комунальної власності відповідно до Земельного кодексу й надалі залишається забороненим. Водночас земельні торги з продажу та оренди земель несільськогосподарського призначення державної та комунальної форми власності (в обов‘язковому порядку), а також аукціони з продажу земель приватної форми власності будь-якого призначення (за бажанням) безперервно проводяться в електронній торговій системі Прозорро.Продажі.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Перелік підстав евакуації авто є виключним

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Вивезення підприємств здійснюється у випадках, коли існує така логістична можливість без надмірної загрози для водіїв та залізничників

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Для бизнеса важно не иметь «открытой валютной позиции»

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Протягом одного року, до 1 вересня 2022 року, українці матимуть змогу відкрито заявити державі про свої реальні статки, зокрема про ті, з яких не було сплачено податки

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Значна увага ревізорів прикута до суб’єктів великого підприємництва, у яких обсяг можливих порушень та, відповідно, податкових донарахувань найбільший

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Чим прозоріша система, тим менше пільг й менше порушень