Норвегія передасть Україні 12 дизель-потягів

31 березня 2023, 13:34Новини348

Этот материал также доступен на русском

Україні можуть передати двовагонні поїзди Norske Tog Class 92, які виготовляла у 1984-1985 роках для Норвезьких державних залізниць німецька компанія Duewag.

  • Посилання скопійованоlink copied

Норвегія передасть Україні 12 дизель-поїздів. Чотири з них відправлять до літа, а ще вісім — протягом року. Про це в інтерв’ю виданню Nettavisen розповів міністр транспорту Норвегії Йон-Івар Нігорд, – пише Прямий.

“Транспорт абсолютно необхідний для того, щоб все працювало. Вони [українці] перебувають у стані війни, їм потрібно транспортувати багато матеріалів, їжі та цивільної допомоги“, — пояснив Нігорд.

Видання зазначило, що потягам, які планують відправити до України, приблизно 40 років. Однак Україна сама попросила передати їй такий транспорт. Загальна вартість витрат, пов’язана з транспортуванням і підготовкою потягів, становить від 10 до 12 мільйонів норвезьких крон (приблизно від 880 тисяч до 1 мільйона євро).

Як додало Nettavisen, Україні можуть передати двовагонні поїзди Norske Tog Class 92, які виготовляла у 1984-1985 роках для Норвезьких державних залізниць німецька компанія Duewag. Потяги розраховані на 168 пасажирів та можуть розганятися до 140 км/год. Перш ніж вони зможуть експлуатуватися, їх доведеться переробити під колії шириною 1520 мм.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?