За кордоном

Електронна іпотека у РФ побила усі рекорди

24 березня 2021, 12:53Новини125

Этот материал также доступен на русском

Сьогодні всі етапи оформлення кредиту у РФ законодавчо дозволені в віддаленому форматі, а з розвитком єдиної біометричної системи весь процес остаточно переміститься в онлайн, на екран смартфона.

  • Посилання скопійованоlink copied

Кожен шостий іпотечний позичальник в РФ у 2020 році оформив кредит у електронному вигляді, – пише Долг.РФ.

Позитивно оцінюють електронну іпотеку 91% позичальників, що оформили кредит у цифровому вигляді і 63% позичальників, що оформили кредит традиційним способом. Більшість респондентів готові рекомендувати такий формат друзям і знайомим.

«За нашими оцінками, в дистанційному режимі в минулому році оформили іпотечний кредит близько 290 тис російських сімей – рекордна для російського ринку цифра. Багато в чому це результат масштабної, системної роботи по цифровізації ринку, яка ведеться за дорученням президента в рамках нацпроекту «Житло і міське середовище». Уже сьогодні всі етапи оформлення кредиту законодавчо дозволені в віддаленому форматі, а з розвитком єдиної біометричної системи весь процес остаточно переміститься в онлайн, на екран смартфона», – розповідає керівник Аналітичного центру ДОМ.РФ Михайло Гольдберг.

За його словами, фактор пандемії прискорив технологічні новації на ринку. Восени 2020 року уряд РФ прийняв план заходів щодо прискореного впровадження в фінансовий сектор онлайн-технологій.

Важливим напрямком стало створення Банком Росії і Мінцифри цифрового профілю громадян, масове використання якого знизить операційні витрати банків і спростить оформлення іпотеки для клієнта. В кінцевому рахунку, заходи по цифровізації сприятимуть довгостроковому, структурному зниженню іпотечних ставок і, як результат, підвищенню доступності житла.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?