За кордоном

Великі банки США збільшать дивіденди на 10%

29 червня 2021, 13:03Новини206

Этот материал также доступен на русском

Імовірність збільшення дивідендів і програм зворотного викупу акцій допомогла банківському сектору зрости минулої п’ятниці на 1,5%.

  • Посилання скопійованоlink copied

Вдало пройшовши в минулий четвер стреcс-тести ФРС, найбільші в США інвестиційні банки, такі як Wells Fargo, Goldman Sachs і Morgan Stanley незабаром зможуть виплачувати найбільші дивіденди серед інших банків. Про це пише Investing з посиланням на Barron’s, – повідомляє Мінфін.

Оголошення про дивідендні плани банків слід очікувати вже сьогодні.

Імовірність збільшення дивідендів і програм зворотного викупу акцій допомогла банківському сектору зрости минулої п’ятниці на 1,5%.

Розмір дивідендів

Що стосується розміру дивідендів банків, то за словами аналітика Barclays Джейсона Голдберга, вони повинні бути в діапазоні 2−3% після того як зростуть в 20 великих банках, як очікується, в середньому на 10%.

Якщо говорити про кожний банк конкретно, то Wells Fargo може підвищити квартальні дивіденди з 10 центів до 25 центів на акцію, тобто на 150%, що призведе до прибутковості 2,2%. Але це лише частково компенсує різке скорочення дивідендів банку в минулому році, коли його щоквартальні виплати впали з високого рівня — 51 цента на акцію. На цих новинах акції Wells Fargo в минулу п’ятницю зросли на 2,7% до $ 46,38.

Goldman і Morgan Stanley, які отримували прибуток під час пандемії за рахунок надійних умов для торгів і інвестиційного банкінгу, також можуть різко збільшити свої дивіденди.

Нові квартальні дивіденди Goldman оцінюються аналітиком по $2 на акцію в порівнянні з колишніми $ 1,25. А прибутковість складе 2,2%. Акції Goldman виросли в п’ятницю на 2 центи до $ 368,77.

Щоквартальні виплати Morgan Stanley можуть вирости з 35 центів до 55 центів, а прибутковість складе 2,5%. Його акції виросли на 1,5% в п’ятницю до $ 88,40.

Лідер банківської галузі — JPMorgan Chase & Co може збільшити дивіденди з 90 центів до $ 1 на акцію, що дасть прибутковість 2,6% при ціні акцій $ 154.

За оцінками Голдберга, виплати дивідендів Bank of America можуть вирости з 18 центів до 22 центів в квартал при прибутковості 2,1%, а дивіденди Citigroup можуть вирости з 51 цента до 56 центів в квартал при прибутковості 2,2%.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?