Зверніть увагу

Як оплатити комунальні послуги через Інтернет за допомогою банківської карти?

20 травня 2021, 08:55Новини390

Этот материал также доступен на русском

Основна перевага оплати рахунків ЖКГ за допомогою Інтернет-банкінга- це економія часу і сил. Адже, щоб оплатити послуги, не потрібно відвідувати відділення, стояти в черзі до каси.

  • Посилання скопійованоlink copied

Оплату комунальних та інших послуг через Інтернет можна здійснювати за допомогою банківських карт або електронних гаманців. Простобанк підготував список деяких сайтів з онлайн оплатою за комунальні послуги (газ, світло, воду), мобільний зв’язок, телебачення та Інтернет за допомогою пластикової картки (тарифи станом на липень-2020).

prydbay.com

  • Які послуги можна сплатити – інтернет, ТВ, мобільний зв’язок, Skype / IP-телефонія, преміум акаунти, оплата ігор, Телегруп, поповнення Webmoney
  • Комісія – комісія залежить від способу оплати і постачальника послуг
  • Тип платіжної картки, прийнятої до оплати – Visa і Mastercard

cardshop.com.ua

  • Які послуги можна сплатити – інтернет, ТВ, мобільний зв’язок, телефонія, онлайн ігри, ключі та інше
  • Комісія – без комісії, крім мобільного оператора Київстар (комісія залежить від суми)
  • Тип платіжної картки, прийнятої до оплати – Visa і Mastercard

portmone.com.ua (має мобільний додаток)

  • Які послуги можна сплатити – інтернет, ТВ, мобільний зв’язок, телефонія, ігри, комунальні послуги, оплата покупок в Інтернет-магазинах, покупка квитка в театр, транспорт, кіно, театр, оформити страховий поліс, оформлення підписок на періодичні видання, оплатити штраф фотофіксації
  • Комісія для оплати послуг понад 3 компаній (для зареєстрованих користувачів) абонплата становить 25 грн. в місяць, всі комунальні платежі здійснюються безкоштовно. Без реєстрації – 0,5-1,5% від суми (не менше 3 грн) в залежності від одержувача
  • Тип платіжної картки, прийнятої до оплати – Visa і Mastercard

plategka.com

  • Які послуги можна сплатити – інтернет, ТВ, мобільний зв’язок, телефонія, комунальні послуги, бронювання готелів, покупка квитків, оплата онлайн ігор, лотереї, реклами, хостинг, домени, КПК і програмне обладнання, дитячий сад, штрафи
  • Комісія – 0-3% суми платежу (залежить від реквізитів одержувача). Багато комунальних платежів здійснюються безкоштовно
  • Тип платіжної картки, прийнятої до оплати – Visa і Mastercard, ПРОСТІР

easypay.ua

  • Які послуги можна сплатити – інтернет, ТВ, мобільний зв’язок, телефонія, комунальні послуги, таксі, поповнення Webmoney, поповнення рахунку в банку і страхових компаніях, оплата штрафів ДАІ та ігор.
  • Комісія – для зареєстрованих користувачів – без комісії.
  • Тип платіжної картки, прийнятої до оплати – Visa і Mastercard

ipay.ua

  • Які послуги можна сплатити – Інтернет, ТВ, мобільний зв’язок, телефонія, комунальні послуги, поповнення Webmoney, поповнення рахунку в банку і страхових компаніях
  • Комісія – 0-4% від суми платежу (залежить від реквізитів одержувача).
  • Тип платіжної картки, прийнятої до оплати – Visa і Mastercard

Варто відзначити, що найчастіше комісія при оплаті залежить від способу оплати і постачальника послуг.

Для оплати послуг необхідно тільки вибрати відповідний сервіс, ввести свої реквізити (номер карти та інше), суму до оплати, вашу електронну адресу (в залежності від сайту) і вибрати зручний для вас спосіб оплати.

При оплаті реєструватися на сайті не обов’язково, але зареєстрованим користувачам деякі сайти надають знижку (різну для кожного сервісу), а також доступ в особистий кабінет, де вони можуть переглядати їхню історію платежів і квитанції про оплату.

На ринку комунальних платежів зараз найбільш поширені два варіанти – комісія береться або з платника, або з постачальника послуги. За замовчуванням своєрідним правилом «хорошого тону» є другий варіант, коли комунальне підприємство бере на себе всі витрати за РКО, надаючи своїм клієнтам можливість проводити розрахунки, не витрачаючи свої гроші.

Розмір даної комісії визначається індивідуально з кожним підприємством, при цьому, як правило, форма власності не грає принципової ролі.

Основна перевага оплати рахунків ЖКГ за допомогою Інтернет-банкінга- це економія часу і сил. Адже, щоб оплатити послуги, не потрібно відвідувати відділення, стояти в черзі до каси. Провести оплату ви зможете вдома або по дорозі на роботу, або просто сидячи в кафе, головне – мати доступ до інтернету, оплатити можна в будь-який день, включаючи вихідний в будь-який час доби.

Крім цього, в інтернет-банкінгу можна здійснити будь-який платіж або переказ грошей по Україні – поповнити рахунок мамі або оплатити навчання, купити туристичну путівку і т.д. Крім цього можна задати розклад платежів: по даті та сумі. Щоб зробити потрібний платіж регулярним, необхідно вказати дату і періодичність проведення платежу, яку ви завжди зможете переглянути в своєму фінансовому календарі. За допомогою інтернет-банкінгу ви легко правильно підрахуєте суму до оплати за актуальними тарифами. Можна налаштувати регулярний платіж за календарем і платіж буде виконуватися сам з повідомленням на смс або електронну пошту.

Ще однією перевагою інтернет-банкінгу є фізична і фінансова безпека завдяки тому, що вам не потрібно знімати готівку і нести її в касу, а самі системи онлайн-платежів використовують сучасні та надійні засоби безпеки: захищене з’єднання, віртуальна клавіатура, одноразовий пароль та інші.

Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?