ДФС викрила підприємство в ухиленні від сплати податків на понад 18 млн грн

6 квітня 2021, 16:38Новини254

Триває досудове розслідування.

  • Посилання скопійованоlink copied

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві викрили службових осіб приватного підприємства в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Про це повідомляє пресслужба відомства, зазначає Finance.ua.

Зокрема, підприємство неодноразово ставало переможцем публічних торгів по програмі «Велике будівництво».

Так, із метою штучного завищення вартості робіт та подальшого отримання готівкових коштів (схема відкату) підприємство проводило безтоварні операції, при цьому лише документально відображаючи придбання товарно-матеріальних цінностей, робіт, у іншого товариства, яке, в свою чергу, здійснювало фінансово-господарські взаємовідносини з ризиковими СГД.

Як зазначається, діючи умисно, фігуранти кримінального провадження формували безпідставний податковий кредиту з ПДВ. У результаті такої діяльності зловмисники ухилились від сплати податку на загальну суму понад 18,6 млн гривень.

На підставі ухвали районного суду, співробітники податкової міліції провели обшуки офісних та житлових приміщень, в результаті яких виявили тендерну документацію та фінансово-господарські документи, що свідчать про факти розкрадання бюджетних коштів, чорнові записи та готівкові грошові кошти на загальну суму понад 6 млн гривень в еквіваленті.

У відомстві вказали, що виявлені речові докази долучені до матеріалів кримінального провадження. Триває досудове розслідування.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Перелік підстав евакуації авто є виключним

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Вивезення підприємств здійснюється у випадках, коли існує така логістична можливість без надмірної загрози для водіїв та залізничників

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Для бизнеса важно не иметь «открытой валютной позиции»

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Протягом одного року, до 1 вересня 2022 року, українці матимуть змогу відкрито заявити державі про свої реальні статки, зокрема про ті, з яких не було сплачено податки

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Значна увага ревізорів прикута до суб’єктів великого підприємництва, у яких обсяг можливих порушень та, відповідно, податкових донарахувань найбільший

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Чим прозоріша система, тим менше пільг й менше порушень