Google працюватиме над використанням штучного інтелекту в медицині, зокрема діагностиці раку

15 березня 2023, 17:09Новини191

Компанія Google оголосила про партнерство, пов’язане зі штучним інтелектом, для ультразвукових досліджень і діагностування раку

  • Посилання скопійованоlink copied

Компанія Google оголосила про партнерство, пов’язане зі штучним інтелектом, для ультразвукових показань, медичних мовних моделей і діагностування раку. Про це повідомляє Engadget.

Google вважає штучний інтелект вирішальним для зчитування ультразвукових досліджень у регіонах, де немає достатньо кваліфікованих спеціалістів. Хоча датчики доступні як ніколи, вони потребують експертів для проведення обстежень та інтерпретації зображень“, – йдеться в статті.

Моделі ШІ компанії можуть допомогти спростити цей процес, ідентифікуючи такі дані, як раннє виявлення раку молочної залози та термін вагітності у майбутніх матерів.

Для втілення цієї ідеї пошуковий гігант співпрацює з кенійською некомерційною організацією Jacaranda Health для дослідження ультразвукового лікування матерів і дітей на основі штучного інтелекту в державних лікарнях.

Завдяки цьому партнерству ми проведемо дослідницькі дослідження, щоб зрозуміти поточний підхід до ультразвукового дослідження в Кенії, а також дослідимо, як нові інструменти ШІ можуть підтримувати ультразвукове дослідження вагітних жінок у місці надання допомоги“, — сказав керівник відділу штучного інтелекту охорони здоров’я Google Грег Коррадо.

Компанія також співпрацює з меморіальним госпіталем Chang Gung на Тайвані, щоб дослідити, як штучний інтелект може виявляти рак грудей за допомогою ультразвуку як альтернативу мамографії, доступність якої обмежена в регіонах з меншими ресурсами. Мамографія також може бути менш ефективною в популяціях із високою щільністю грудей.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Дослідження

Статті • БОРГ-review
путін власноруч і публічно, якщо не знищив вибудований роками імідж професійного борця з міжнародним тероризмом, то суттєво зашкодив йому

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Серед іншого, Директива спрямована на впровадження механізмів раннього виявлення неплатоспроможності та створення умов для врегулювання заборгованості без використання процедур банкрутства

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Преса нерідко виконує свої професійні обов’язки в небезпечних умовах, а в час війни працює ще й у смертельній небезпеці

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Відповідно до Постанови № 380 створено Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Навіть демонтувавши одну антилюдську систему, демократичний світ має бути пильним: історія триває…

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Рекомендуємо надавати інформацію про недобросовісних продавців до територіальних органів Держпродспоживслужби