Розгром російських військ під селом Дронівка. Ще одна переправа через Сіверський Донець знищена (ВІДЕО)

20 травня 2022, 14:59Новини5669

Рашисти намагались форсувати річку у декількох місцях, у жодному з них їм це не вдалося і обернулось величезними втратами

  • Посилання скопійованоlink copied

Спроба переправити через Сіверський Донець для армії рф обернулась величезними втратами. Але мова йде не тільки про спробу форсування у районі Білогорівки, де задокументовано втрату до двох батальйонних тактичних груп, в результаті чого, у 74-ої мотострілецької бригади РФ на ходу залишилось лише п’ять танків.

Збройні Сили України відбили противника і на інших ділянках. Зокрема у районі Дронівки, що у 12 км на захід від Білогорівки.

У самому відео від 30-ої окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького вказано, що російські війська намагались створити неподалік села Дронівка три плацдарми.

“Але героїзм та стійкіcть піхоти, артилерії, танкістів 30 ОМБр та інших підрозділів ЗСУ дозволили зупинити російські війська та завдати їм важких втрат”.

На відео зафіксовано знищення близько півтора десятка одиниць військової техніки противника, зокрема трьох БМП, двох танків, понтонів, катерів, амфібійних та інженерних машин.

Цікаво, що перші фото з цих позицій були опубліковані ще 8 травня і серед бойових машин піхоти була гарантовано ідентифікована новітня рашиська БМП-1АМ “Басурманин”. Завдяки тому, що ця машина малорозповсюджена в армії РФ і існує неофіційна інформація щодо підрозділів в які вона передавалась, то можливо спробувати ідентифікувати і підрозділ армії РФ, який намагався форсувати рубіж.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Руйнування фіксуються в різних громадах так, аби зберігались метадані світлин – відтак, це можна приймати як докази в судах

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Російський олігарх Анатолій Локтіонов справді хоче допомогти Україні чи боїться санкцій ЄС…

Дослідження

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Кожна особа має право звернутись до суду України щодо стягнення майнової шкоди з держави агресора – російської федерації

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Більшість колег та товаришів адвоката Іллі Костіна - це люди, які відчули своє зобов'язання перед Батьківщиною захистити її. Але не всі...

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
В нас, українців, немає шляху іншого, ніж перемога

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Ключовим питанням дискусії стало: “Чи зможе Україна завдяки допомозі Заходу здобути воєнну перемогу?”