Заарештовані активи російського олігарха на 800 млн грн передано до АРМА

4 січня 2023, 13:11Новини727

У рамках кримінального провадження більш ніж на 50 тис. тонн залізної руди на суму 800 млн грн накладено арешт

  • Посилання скопійованоlink copied

Заарештовані за матеріалами Національної поліції активи російського олігарха майже на 800 млн грн передано до АРМА, повідомляється на офіційному сайті Національної поліції України у вівторок.

Ідеться про десятки тисяч тонн залізної руди, яку мали намір доставити морським транспортом підприємствам ВПК Росії, зокрема ракетобудівним“, – уточнюється в повідомленні.

Співробітники слідчого управління Одеської поліції в одному з портів виявили 50 тис. тонн залізної руди. Як з’ясувалося, партія корисних копалин належить компанії російського олігарха із найближчого оточення кремлівської політичної верхівки. Ім’я олігарха у Нацполіції не уточнюють.

Під час слідства було встановлено, що руда була доставлена до порту ще в січні 2022 року для подальшого відправлення на промислові об’єкти Росії. Однак після повномасштабного вторгнення Росії на територію України стосовно олігарха – бенефіціарного власника – було застосовано санкції РНБОУ, США та Євросоюзу. Власники стали шукати способів вивезти руду з України. Щоб приховати реальний пункт призначення, залізну руду планували відправити морським транспортом компаніям у різних точках світу, що входять до холдингу російського олігарха, а потім підприємствам ВПК Росії, зокрема ракетобудівної промисловості, інформує пресслужба Нацполіції.

У рамках кримінального провадження більш ніж на 50 тис. тонн залізної руди на суму 800 млн грн накладено арешт. Майно російського олігарха передано у комерційне використання до АРМА. Виручені кошти підуть на потреби ЗСУ.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Одним із найпоширеніших наслідків банкрутства для юридичної особи являється відсутність можливості контролю над власною компанією та вимушене припинення її діяльності

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Юристи визнають, що кредитні боржники рідко виграють у судах

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Заява про призупинення сплати грошового зобов’язання підписується позичальником власноручно або шляхом накладання кваліфікованого електронного підпису

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Найкраща стратегія для боржників – це залишатися на зв'язку зі своїми кредиторами

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Закон звільняє позичальників лише від сплати штрафів та інших платежів, що нараховані за прострочення виконання зобов’язань за кредитним договором

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Особливо гостро питання доцільності банкрутства фізичних осіб постає в умовах дії в Україні воєнного стану