За місяць держава заробила від приватизації держмайна 1 мільярд для ЗСУ

19 жовтня 2022, 16:21Новини437

Этот материал также доступен на русском

Українські інвестори не бояться ракет

  • Посилання скопійованоlink copied

За місяць проведення аукціонів за новим законодавством держава заробила понад 1 млрд грн від приватизації державного майна, кошти від якого спрямують на фінансування оборони.

Про це повідомила заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Роксолана Підласа, передає Укрінформ з посиланням на сайт ВРУ.

«Українські інвестори не бояться ракет. Вони готові інвестувати в розширення бізнесу вже сьогодні. Все, що заробляє країна, в тому числі від приватизації – іде прямо на оборону, оскільки міжнародні партнери фінансують тільки соціальні видатки», – зазначила Підласа.

Заступниця голови комітету додала, що не зважаючи на складну безпекову ситуацію, на аукціонах спостерігається конкуренція, як і минулого року: в середньому 3,5 учасники. Одна з причин – спрощення правил приватизації.

Як повідомлялось, у серпні Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який стосується змін до законодавства щодо пришвидшення приватизації для цілей релокації підприємств та економічного відновлення. Документ, зокрема, спрощує здійснювані заходи з підготовки до приватизації та продажу державного/комунального майна як у період запровадження воєнного стану, так і в мирний час. Також він унеможливлює приватизацію об’єктів великої приватизації в період дії воєнного стану та пришвидшує отримання/переоформлення дозвільних документів і ліцензій для власників приватизованих об’єктів.

Теги
Теги

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

ФДМУ

Статті • Влада i люди
Чимало з державних підприємств залишилися виключно на папері, не працюючи десятиліттями і накопичуючи борги

ФДМУ

Статті • Влада i люди
Чи реально отримати 8 мільярдів від приватизації у 2022 році?

ФДМУ

Статті • Влада i люди
Як буде працювати новий сервіс автоматичної оцінки та як безкоштовно дізнатися оціночну вартість квартири, будинку, земельної ділянки чи будь-якої іншої нерухомості.

ФДМУ

Статті • Влада i люди
Як гарантовано виграти приватизаційний аукціон та чому неможливо купити перемогу за хабар

ФДМУ

Статті • Влада i люди
Чим малі порти України можуть бути цікавими для інвесторів та чому приватизація цих об’єктів дозволить залучити інвестиції у їхній розвиток

Розслідування

Статті • БОРГ-review; Влада i люди
Нового керівника ЧМП міністр інфраструктури Владислав Криклій призначив 30 квітня 2021 року