Виконавчі дії щодо оборонних підприємств припиняються в разі їх відповідності двом критеріям

8 лютого 2023, 12:02Новини2301

Перелік підприємств, які є боржниками у виконавчих провадженнях, вчинення виконавчих дій за якими зупиняється у період воєнного стану, визначається Мінстратегпромом

  • Посилання скопійованоlink copied

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 4 лютого 2023 р. № 101, якою встановлено процедуру визначення підприємств оборонно-промислового комплексу, які є боржниками у виконавчих провадженнях, вчинення виконавчих дій за якими зупиняється у період воєнного стану.

Зокрема передбачено, що перелік підприємств, які є боржниками у виконавчих провадженнях, вчинення виконавчих дій за якими зупиняється у період воєнного стану, визначається Мінстратегпромом.

Критеріями включення підприємства до переліку є:

  1. перебування підприємства у процесі виконання державного контракту (договору), укладеного ним з державним замовником у сфері оборони, або залучення підприємства на підставі договорів, зокрема зовнішньоекономічних договорів (контрактів), до виконання такого державного контракту (договору);
  2. включення підприємства до електронного реєстру учасників відбору та виконавців державних контрактів (договорів).

Підприємство включається до переліку за умови відповідності одночасно обом зазначеним критеріям.

Включення підприємства до переліку здійснюється на підставі заяви, поданої суб’єктом управління об’єктами державної власності, до сфери управління якого належить підприємство (щодо державних підприємств), керівником або органом, уповноваженим власником (власниками) відповідно до статуту підприємства чи інших установчих документів (щодо інших підприємств).

До заяви додаються:

  • відомості про укладений підприємством з державним замовником у сфері оборони державний контракт (договір), який перебуває у процесі виконання, або про залучення підприємства на підставі договорів, зокрема зовнішньоекономічних договорів (контрактів), до виконання такого державного контракту (договору);
  • лист державного замовника у сфері оборони про підтвердження укладення з підприємством державного контракту (договору), який перебуває у процесі виконання, а у разі залучення підприємства на підставі договорів, зокрема зовнішньоекономічних договорів (контрактів), до виконання такого державного контракту (договору) – лист про підтвердження його залучення.

Заява та додані до неї документи подаються до Мінстратегпрому в паперовій чи електронній (з накладенням кваліфікованого електронного підпису заявника) формі з дотриманням вимог Законів України «Про інформацію», «Про державну таємницю» разом із супровідним листом.

До включення підприємства до переліку Мінстратегпром забезпечує проведення перевірки інформації, яка міститься у поданих заявником документах. Підприємство не може бути включено до переліку без проведення Мінстратегпромом перевірки інформації у відповідних державних реєстрах.

Мінстратегпром протягом 10 робочих днів з дня отримання заяви та доданих до неї документів забезпечує їх розгляд та приймає рішення про включення або про відмову у включенні підприємства до переліку, про що видається відповідний наказ. Копія наказу надсилається заявнику протягом п’яти робочих днів з дня прийняття відповідного рішення.

Підставою для відмови у включенні підприємства до переліку є невідповідність визначеним критеріям, відсутність обов’язкових для подання документів, їх невідповідність інформації у державних реєстрах.

Мінстратегпром приймає рішення про виключення підприємства з переліку в разі:

– подання підприємством заяви про виключення його з переліку у зв’язку з невідповідністю передбаченим умовам;

– подання державним замовником у сфері оборони заяви про припинення державного контракту (договору), укладеного ним з підприємством;

– наявності висновку Мінстратегпрому про відсутність підстав для його перебування в переліку.

Рішення про виключення підприємства з переліку оформляється наказом Мінстратегпрому, копії якого надсилаються органу державної виконавчої служби, приватному виконавцю та заявнику протягом п’яти робочих днів з дня прийняття рішення разом із супровідним листом.

Рішення про відмову у включенні підприємства до переліку або його виключення з переліку можуть бути оскаржені в суді.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Виконавча діяльність

Статті • Стягнення боргiв
Майнові права боржника за останні роки стали одним з основних активів боржника, на які можливо звернути стягання в межах виконавчого провадження

Виконавча діяльність

Статті • Стягнення боргiв
Маємо в наявності хитрозроблену схему віджимання пенсій у пенсіонерів

Виконавча діяльність

Статті • Стягнення боргiв
Жодних виключень для виконання судових рішень Постанова НБУ не передбачає...

Виконавча діяльність

Статті • Стягнення боргiв
На кінець 2022 року доступ до АСВП мають 253 приватні виконавці, або ж 89% від загальної кількості діючих

Виконавча діяльність

Статті • Стягнення боргiв
Реальну вартість арештованого майна в ході аукціону визначає ринок

Виконавча діяльність

Статті • Стягнення боргiв
Стадія продажу майна розпочинається із моменту оприлюднення інформації про продаж