Велика Британія та Україна підписали історичну угоду про цифрову торгівлю

21 березня 2023, 11:40Новини208

Этот материал также доступен на русском

Завдяки угоді Україна матиме гарантований доступ до фінансових послуг

  • Посилання скопійованоlink copied

20 березня Велика Британія та Україна підписали новаторську угоду про цифрову торгівлю (DTA), яка підтримає українську економіку та значно посилить торгові й інвестиційні відносини між Лондоном та Києвом.

Про це йдеться в повідомленні британського уряду.

Угоду підписали держсекретар у справах бізнесу та торгівлі Об’єднаного Королівства Кемі Баденок і перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Зазначається, що завдяки угоді Україна матиме гарантований доступ до фінансових послуг, важливих для зусиль з реконструкції, завдяки спрощенню транскордонних потоків. Українські підприємства також зможуть ефективніше та дешевше торгувати з Великою Британією за допомогою електронних трансакцій, електронних підписів та електронних контрактів.

DTA усуне перешкоди для цифрової торгівлі та дасть змогу більш ефективно здійснювати партнерські ініціативи та спільну роботу. Це також сприятиме прискоренню економічного відновлення завдяки швидшій реалізації проєктів реконструкції критичної інфраструктури шляхом впровадження кращих процесів і стандартів.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Кабмін

Статті • Влада i люди
Директорат розвитку ринку праці та умов оплати праці Міністерства економіки підготував відповіді на поширені питання зі сфери трудових відносин в умовах воєнного часу.

Кабмін

Статті • Влада i люди
Уряд скористався панікою навколо ескалації на кордонах, щоб викупити частину боргових зобов'язань

Державні підприємства

Статті • Банкрутство; Влада i люди
Міністерство інфраструктури останнім часом «піариться» на гучних проектах, що мають швидше медійний характер. Але не звертають уваги на серйозну проблему, яка стосується річкового транспорту в Україні