Колізії та конфлікти

ВАКС дозволив заочне слідство стосовно екс-гендиректора «Укрпатенту»

6 червня 2023, 16:49Новини372

Вищий антикорупційний суд дозволив провести заочне розслідування у справі Андрія Кудіна (причетність до розтрати 250 млн грн)

  • Посилання скопійованоlink copied

Вищий антикорупційний суд дозволив провести заочне розслідування у справі за підозрою колишнього генерального директора державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» («Укрпатент») Андрія Кудіна у причетності до розтрати 250 млн грн. Таке рішення 25 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У самому рішення не вказується прізвище чи посада фігуранта, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Кудіна.

«Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні №62022000000000144 від 13.03.2022 стосовно (Андрія Кудіна – ред.), який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України», – йдеться в рішенні.

Нещодавно Вищий антикорупційний суд вчергове продовжив строк тримання під вартою колишньої виконувачки обов’язків державного секретаря Міністерства економіки Олесі Савчук, яку також підозрюють у причетності до цієї справи.

Нагадаємо, за версією слідства, в результаті незаконних дій колишнього державного секретаря Міністерства економіки Олесі Савчук, ексгенерального директора ДП «Укрпатент» Андрія Кудіна та головного бухгалтера підприємства Олени Силки, а також керівника благодійної організації «Подих милосердя» Андрія Чорного у червні 2022 року з рахунку держпідприємства на рахунок благодійної організації незаконно перераховано понад 250 млн грн начебто на закупівлю балістичних жилетів для потреб Міністерства оборони України. Проте броніжилети так і не були закуплені, а кошти за них через низку фінансових операцій перераховані на рахунки інших підприємств з ознаками фіктивності.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Мінюст

Статті • Влада i люди
Офіційний запуск Реєстру збитків відбудеться 2 квітня 2024 року

Судова практика

Статті • Стягнення боргiв
Верховний Суд неодноразово звертав увагу на поновлення процесуальних строків, пов'язаних з війною

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Одним із найпоширеніших наслідків банкрутства для юридичної особи являється відсутність можливості контролю над власною компанією та вимушене припинення її діяльності

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Процедура превентивної реструктуризації обіцяє бути найшвидшою процедурою з існуючих сьогодні процедур банкрутства

Судова практика

Статті • Стягнення боргiв
6 липня 2023 року в ВР зареєстровано проєкт Закону № 9462 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення положень про судовий контроль"

Законодавство

Статті • Влада i люди
Не всі порушення проектної документації під час будівництва будуть автоматично призводити до визнання об’єкту самочинно збудованим, а лише істотні та встановлені законом