В Україні знижено інтерчейндж за платіжними картками

26 листопада 2021, 16:04Новини517

Этот материал также доступен на русском

Нові розміри міжбанківських ставок поширюються на безготівкові операції за картками Mastercard і Visa в Україні в торговельно-сервісній мережі.

  • Посилання скопійованоlink copied

Від сьогодні компанії Mastercard і Visa знизили розмір ставки внутрішньодержавних міжбанківських комісій (інтерчейндж) до 1,2% відповідно до рішення АМКУ, зазначає FinClub.

«Від сьогодні, з 26 листопада 2021 року, Visa та Mastercard знизили розмір ставки внутрішньодержавних міжбанківських комісій (інтерчейндж) в Україні до рівня 1,2%», – повідомляє Нацбанк.

Так, нові розміри міжбанківських ставок поширюються на безготівкові операції за картками Mastercard і Visa в Україні у торговельно-сервісній мережі, як у фізичних торгових точках, так і в електронній комерції, для фізичних осіб.

Як зазначається, 11 листопада АМКУ дозволив компаніям Mastercard Europe S.A. та Visa International Service Association зменшити розмір ставок інтерчейндж – внутрішньодержавних міжбанківських комісій, які визначаються платіжною організацією платіжної системи щодо відповідних споживчих платіжних облікових реквізитів та що сплачуються банком-еквайром на користь банка-емітента при здійсненні безготівкових розрахунків.

Перший етап зниження граничного розміру ставок інтерчейндж до рівня не більше 1,2% мав відбутися з наступного робочого дня після сплину 14 календарних днів після дати отримання дозволу АМКУ, тобто з 26 листопада 2021 року.

Наступні етапи зниження інтерчейндж відбуватимуться починаючи:

  • з 1 липня 2022 року – не більше 1%;
  • з 1 липня 2023 року – не більше 0,9%.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Перелік підстав евакуації авто є виключним

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Вивезення підприємств здійснюється у випадках, коли існує така логістична можливість без надмірної загрози для водіїв та залізничників

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Для бизнеса важно не иметь «открытой валютной позиции»

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Протягом одного року, до 1 вересня 2022 року, українці матимуть змогу відкрито заявити державі про свої реальні статки, зокрема про ті, з яких не було сплачено податки

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Значна увага ревізорів прикута до суб’єктів великого підприємництва, у яких обсяг можливих порушень та, відповідно, податкових донарахувань найбільший

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Чим прозоріша система, тим менше пільг й менше порушень