В областях, де медична інфраструктура найбільш пошкоджена, будуватимуть модульні лікарні

9 червня 2023, 16:05Новини186

Этот материал также доступен на русском

За понад рік війни в Україні постраждали 1544 медзаклади

  • Посилання скопійованоlink copied

Повномасштабна війна рф проти України створила критичне навантаження на національну систему охорони здоров’я.

За понад рік війни в Україні постраждали 1544 медзаклади.

З них 1370 обʼєктів медичної інфраструктури пошкоджено та ще 184 обʼєкти зруйновано вщент, без можливості подальшого відновлення.

Найбільших втрат зазнала медична інфраструктура на території Харківської, Донецької, Миколаївської та Чернігівської областей.

Тому вкрай важливо саме в цих регіонах розпочинати комплексне відновлення вже зараз, аби в максимально короткі терміни надати людям доступ до медичної допомоги.

Технічні аспекти проекту будівництва модульних лікарень в Україні обговорили на зустрічі з представниками делегації Посольства Французької Республіки в Україні.

Модульно-контейнерна технологія будівництва дозволяє зводити комфортні і довговічні будівлі за дуже короткий період. При цьому вони за своєю функціональністю і комфортом не поступаються капітальним будівлям – що важливо для медичних установ.

«Ми безмежно вдячні партнерам, зокрема Посольству Французької Республіки, за підтримку у сфері охорони здоров’я України, своєчасне реагування на її потреби та можливості для громадян України отримувати доступну медичну допомогу під час війни, – зазначила заступник Міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку Марія Карчевич. – Україна розраховує на підтримку партнерів, оскільки на післявоєнну відбудову знадобляться значні фінансові інвестиції».

Зазначимо, що в МОЗ створено проектний офіс, який покликаний координувати діяльність міжнародних партнерів із надання посильної з впровадження реформ у сфері охорони здоров’я та відновлення системи охорони здоров’я.

Теги
Теги
Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Кабмін

Статті • Влада i люди
Директорат розвитку ринку праці та умов оплати праці Міністерства економіки підготував відповіді на поширені питання зі сфери трудових відносин в умовах воєнного часу.

Кабмін

Статті • Влада i люди
Уряд скористався панікою навколо ескалації на кордонах, щоб викупити частину боргових зобов'язань

Державні підприємства

Статті • Банкрутство; Влада i люди
Міністерство інфраструктури останнім часом «піариться» на гучних проектах, що мають швидше медійний характер. Але не звертають уваги на серйозну проблему, яка стосується річкового транспорту в Україні