Проекти та інновації

Уряд пропонує змінити Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування з ОАЕ

20 травня 2021, 15:37Новини138

Этот материал также доступен на русском

Зміни та ставки відповідають загальній практиці укладення Україною таких угод та протоколів до них з іншими країнами світу.

  • Посилання скопійованоlink copied

Кабінет Міністрів України 19 травня ухвалив рішення надати Верховній Раді України на ратифікацію Протокол між Урядом України і Урядом Об’єднаних Арабських Еміратів про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Об’єднаних Арабських Еміратів про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і капітал, зазначає Дебет-Кредит.

Так, основні положення Протоколу передбачають:

  • збільшення ставки оподаткування процентів у країні, що є джерелом доходу, з 3% до 5%;
  • збільшення ставки оподаткування «технічних» роялті з 0% до 5% у країні, що є джерелом доходу;
  • нову редакцію статті щодо обміну інформацією, якою передбачається значне розширення можливостей компетентних органів Договірних Держав щодо обміну податковою інформацією;
  • нову статтю «Право на отримання вигід», яка обмежує можливості застосування пільгових положень Угоди, якщо основною метою є отримання таких пільг.

Як зазначається, зміни та ставки відповідають загальній практиці укладення Україною таких угод та протоколів до них з іншими країнами світу. Аналогічні за розмірами ставки містяться у переважній більшості конвенцій та протоколів до них, укладених нашою державою.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Кабмін

Статті • Влада i люди
Директорат розвитку ринку праці та умов оплати праці Міністерства економіки підготував відповіді на поширені питання зі сфери трудових відносин в умовах воєнного часу.

Кабмін

Статті • Влада i люди
Уряд скористався панікою навколо ескалації на кордонах, щоб викупити частину боргових зобов'язань

Державні підприємства

Статті • Банкрутство; Влада i люди
Міністерство інфраструктури останнім часом «піариться» на гучних проектах, що мають швидше медійний характер. Але не звертають уваги на серйозну проблему, яка стосується річкового транспорту в Україні