Проекти та інновації

Уряд планує дозволити громадянам, що отримали бронювання від призову, виїжджати у закордонні відрядження

27 грудня 2022, 15:01Новини287

Этот материал также доступен на русском

В міністерстві пояснили, що не ставлять за мету дозволити виїжджати всім

  • Посилання скопійованоlink copied

Міністерство економіки відмовилась від ідеї «єВідрядження» та хоче дозволити виїжджати у закордонні відрядження всім чоловікам призовного віку, які отримавли бронювання від військового призову. Нову процедуру бронювання мають прийняти незабаром.

Про це в інтервʼю Forbes розповіла міністерка економіки Юлія Свириденко.

Ключові факти

  • З урахуванням проєкту нової постанови по бронюванню, окрема процедура «єВідрядження» втратила свій сенс, тому що заброньовані особи матимуть змогу безперешкодно перетинати кордон за наявності необхідних документів, каже Свириденко. Вона не уточнила, на яких умовах будуть дозволені такі відрядження.

Міністерка зазначила, що новий проєкт щодо бронювання вже знаходиться на погодженні в Кабміні. «Дискусія у самому розпалі», – зазначає вона.

  • Під нові критерії бронювання підпадають співробітники, які працюють у державному секторі, підприємствах, які виконують мобілізаційні завдання, виробляють продукцію для ЗСУ та мають критично важливе значення для економіки, пояснила Свириденко.
  • При цьому в міністерстві пояснили, що не ставлять за мету дозволити виїжджати всім. «Наша задача – допомогти бізнесу, який працює, виїхати за кордон для укладання нових контрактів, угод, участі у виставках», — каже Свириденко.
  • За її словами, вже заброньовані працівники можуть перейти на новий формат після завершення їхнього терміну бронювання.
  • Мінекономіки, Мінцифра та Генштаб працюють над переведенням бронювання в електронний формат, додала Свириденко.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Кабмін

Статті • Влада i люди
Директорат розвитку ринку праці та умов оплати праці Міністерства економіки підготував відповіді на поширені питання зі сфери трудових відносин в умовах воєнного часу.

Кабмін

Статті • Влада i люди
Уряд скористався панікою навколо ескалації на кордонах, щоб викупити частину боргових зобов'язань

Державні підприємства

Статті • Банкрутство; Влада i люди
Міністерство інфраструктури останнім часом «піариться» на гучних проектах, що мають швидше медійний характер. Але не звертають уваги на серйозну проблему, яка стосується річкового транспорту в Україні