Зверніть увагу

“Укроборонпром” планує з серпня медійно підчищати результати своєї діяльності

8 липня 2021, 14:21Новини1680

Этот материал также доступен на русском

Інформаційні агенції отримали запити на координацію публікацій в провідних інтернет ресурсах

  • Посилання скопійованоlink copied

Ефективність діяльності державних підприємств досить часто оцінюється в тому числі й через їх “присутність” у ЗМІ. Не є винятком і концерн “Укроборонпром”. Однак дуже дивно спостерігати, як в “оборонці” освоюють бюджетні кошти “на піар” у той час, як за окремими підприємствами рахуються величезні борги по зарплаті.

Буквально днями ціла низка інформаційних та рекламних агенцій отримали запит від головного спеціаліста Відділу Категорійного менеджменту (?!!) ДП “Укроборонпром” сформувати “комерційну пропозицію” щодо розміщення та адаптації інформаційних матеріалів в електронних ЗМІ.

Насамперед, ДП цікавлять такі ресурси: Liga.net, Цензор.НЕТ, Українська правда, Економічна правда, Кореспондент, Інтерфакс-Україна, Укрінформ, РБК-Україна, Новое Время, Обозреватель.

Дивно, що в цьому переліку опинився і державний Укрінформ, з яким “категорійні” спеціалісти мали б комунікувати напряму.

Очевидно, що послуги агенцій будуть не маленькі, адже загальна сума закупівлі буде встановлюватись за результатами торгів на Prozorro, а “новачків” в Укроборонпромі відкинули ще на стадії формування пропозиції.

Зокрема, в ДП анонсували наступні вимоги до учасників тендеру:

  1. виконання аналогічних договорів за період 2019-2021рр. не менше трьох протягом дії яких здійснювалось не менше 100 публікацій на інтернет-ресурсах згідно переліку Замовника;
  2. листи відгуки щодо позитивного досвіду виконання зазначених вище угод, не менше трьох та/або акти виконаних робіт по цим договорам;
  3. довідка в довільній формі щодо гарантування Замовнику наявних укладених угод з усіма Інтернет виданнями згідно технічної специфікації Замовника на момент укладання договору;
  4. листи відгуки від Інтернет видань з переліку сайтів (зазначених в технічній специфікації) щодо позитивного досвіду співпраці, не менше трьох, на вибір учасника.

Очевидно, що керівництво Укроборонпрому бажає суттєво наростити свою присутність у медіа, адже серед додаткових послуг прописується “закріплення на головних сторінках та просування на веб порталі ukr.net певних матеріалів, затверджених Замовником”.

Зважаючи на строки надання послуг (з серпня 2021р. по квітень 2022 р.), можна зробити висновок про те, що неефективні дії всередині концерну напередодні його корпоратизації будуть компесуватись агресивним піаром.

 

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Укроборонпром

Статті • Банкрутство
Попри війну, майно з "оборонки" переходить у чужу власніть, на землі заводів з’являються ЖК, їхні глави за держгроші орендують транспорт у самих себе

Укроборонпром

Статті • Банкрутство
Ми будемо використовувати всі доступні правові інструменти, щоб відновити справедливість, повернути державні землі законному користувачу та використовувати їх на благо країни.

Укроборонпром

Статті • Банкрутство
Керівник департаменту з питань банкрутства Міністерства юстиції України Владислав Філатов прокоментував окремі положення законодавства щодо реформування Укроборонпрому

Розслідування

Статті • БОРГ-review; Банкрутство
Роки минають, світ модернізується, а питання ефективного управління державними підприємствами Міністерства оборони досі не вирішене.