“Укрнафта” планує подвоїти видобуток нафти до 2027 року

7 червня 2023, 12:04Новини164

Этот материал также доступен на русском

До 2027 року компанія має намір збільшити видобуток нафти з майже 1,5 до 3 млн тонн на рік

  • Посилання скопійованоlink copied

“Укрнафта” ставить стратегічною метою до 2027 року забезпечити енергетичну незалежність України щодо нафтопродуктів шляхом подвоєння обсягів видобутку нафти та газу, – пише БЦ.

“План нашої компанії досить амбіційний, але є підґрунтя, щоб про нього заявляти. “Укрнафта” має всі можливості, аби бути в переліку українських компаній, що стабілізують роботу фінансово-економічної системи України”, – заявив директор ПАТ “Укрнафта” Сергій Корецький на виїзному засіданні Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Верховної Ради.

У доповіді Корецького було зазначено, що до 2027 року компанія має намір збільшити видобуток нафти з майже 1,5 до 3 млн тонн на рік. Досягати таких показників компанія буде шляхом буріння нових свердловин та інтенсифікації видобутку, відновлення видобутку на непрацюючих свердловинах, впровадження методів підвищення нафтовилучення на існуючих родовищах.

Також Корецький оголосив про початок буріння 9 свердловин у 2023 році й не менше 30 свердловин у 2024 році. Зазначається, що за останні роки в середньому “Укрнафта” бурила 1-2 свердловини на рік. За словами Корецького, компанія також не брала участь в аукціонах на купівлю нових ліцензій.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму