Укргазбанк продає активи на 820 млн грн

4 червня 2021, 11:50Новини299

Этот материал также доступен на русском

Державний Укргазбанк виставив на електронні торги OpenMarket держпідприємства «СЕТАМ» активи загальною стартовою ціною 820 млн грн.

  • Посилання скопійованоlink copied

За даними ДП «СЕТАМ», Укргазбанк виставив на продаж 105 лотів загальною стартовою ціною 819 млн 998 тис. 828 грн, – повідомляє Фінансовий клуб.

До переліку активів держбанку входять різноманітні об’єкти нерухомості: елеватори, завод з виробництва бішофіту, виробничі комплекси, земельні ділянки, квартири, будівлі та споруди тощо.

Найдешевший лот – земельна ділянка с. Кривуші, вул. Гетьманська в Полтавській області. Стартова ціна лоту становить 93 111 грн.

Найдорожчий лот – елеваторний комплекс та обладнання у м. Городенка Івано-Франківської області. Його стартова ціна становить 363 млн 525 тис. 539 грн.

Майно Укргазбанку буде реалізовуватись як на класичних англійських аукціонах, так і за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій.

«Це вперше наш банк буде реалізовувати майно із застосуванням методу покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій, тобто за принципом голландського аукціону. Ми впевнені, що такий підхід до продажу майна допоможе залучити якомога більше учасників ринку до участі у торгах. Ми вдячні ДП «СЕТАМ» за допомогу в організації електронних торгів та сподіваємось, що результати наших плідних зусиль не змусять довго чекати», — зазначив начальник управління реалізації майна Укргазбанку Юрій Носик.

Переважна більшість лотів вже виставлялась на електронні торги, проте ці активи не знайшли свого покупця. Тому зараз ці активи виставлені на продаж з використанням саме голландського аукціону. До переліку лотів також увійшли об’єкти, що пропонуються до продажу вперше.

«Вітаємо рішення банку використати функціонал голландських аукціонів задля підвищення ефективності торгів, адже наша система дозволяє проводити аукціони будь-яких типів. Певен, активи Укргазбанку зацікавлять багатьох покупців, які постійно слідкують за оновленнями на нашому електронному майданчику», — зазначив гендиректор СЕТАМ Олександр Мамро.

Укргазбанк вже продав майна на понад 1,5 млрд грн через СЕТАМ.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму