За кордоном

Українцям в Німеччині можуть виплатити 225 євро: за що надають допомогу

9 червня 2023, 15:00Новини387

Этот материал также доступен на русском

Виплати Bürgergelds (гроші для громадян) надаватимуть центри зайнятості Jobcenter

  • Посилання скопійованоlink copied

Деякі українці в Німеччині можуть розраховувати на додаткову грошову допомогу. Виплати Bürgergelds (гроші для громадян) надаватимуть центри зайнятості Jobcenter.

Про це повідомляє видання Handbook Germany.

За що можна отримати виплати?

З 2023 року Німеччина змінила принцип надання допомоги з безробіття. Наразі замість оперативного працевлаштування в країні практикують підхід до того, що якісне навчання важливіше за тимчасову роботу.

Грошова допомога передбачена насамперед для того, аби українці, були вимушені переїхати до Німеччини, мали змогу підвищити свою професійну кваліфікацію на ринку праці та забезпечити собі гідний рівень життя.

Також громадяни можуть здобути подальшу професійну освіту, яка фінансуватиметься державою за програмою “Участь на ринку праці”.

Зазначається, що підвищити свою професійну кваліфікацію та завершити середню освіту можна протягом трьох років, до того ж таке навчання фінансуватиметься центром зайнятості.

Для того, аби стати учасником програми та отримувати щомісячні виплати, українцям потрібно звернутися за консультацією та дізнатися, за яких умов центр зайнятості оплачуватиме подальше професійне навчання. Також громадянам можуть оплатити витрати на курси німецької мови.

Важливо, що таку грошову допомогу зможуть отримувати не лише безробітні, а й ті українці, які вже влаштувалися на роботу в Німеччині, але отримують низькі зарплати.

Скільки виплачуватимуть?

Центри зайнятості надаватимуть українцям грошову допомогу у розмірі 225 євро (8 911 гривень), але вона буде виплачуватися поступово:

  • з 1 липня 2023 року українцям в Німеччині пропонуватимуть підвищити рівень своєї кваліфікації з додатковими щомісячними виплатами у розмір 150 євро (5 941 гривень);
  • якщо українські біженці захочуть брати участь у програмах підтримки у пошуку роботи з довгостроковою перспективою, їм нараховуватимуть ще 75 євро (2 970 гривень) на місяць.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму