«Українська лють». Укроборонпром анонсував нові 152-мм снаряди для ЗСУ

21 листопада 2022, 18:02Новини1611

Этот материал также доступен на русском

Крім 155-мм, державний концерн також налагодив виробництво снарядів калібру 122-мм та 120-мм мін

  • Посилання скопійованоlink copied

Державний концерн «Укроборонпром» анонсував появу нових 152 мм снарядів для ЗСУ.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці компанії.

«Ось вони, 152 мм нашої, української люті. Вже незабаром по всій лінії фронту. Ловіть привіти, окупанти! Привітів буде багато», – зазначили в держконцерні.

Крім 155-мм, державний концерн також налагодив виробництво снарядів калібру 122-мм та 120-мм мін. За словами міністра оборони Олексія Резнікова, протягом кількох наступних місяців підприємства компанії «Укроборонпром» мають суттєво збільшити об’єми виробництва.

«На сьогоднішній день налагоджене виробництво снарядів калібру 122-мм і 152-мм та 120-мм мін силами Укроборонпрому і відповідно підприємствами, які входять до його складу. Я маю надію, що протягом декількох місяців вони реалістично збільшать свої об’єми. Зобов’язання вже є. Ми вже випробували їхні вироби, і вони працюють і будуть працювати на полі бою», – зазначив Резніков.

Раніше повідомлялось, що «Укроборонпром» вироблятиме важке озброєння та військову техніку щонайменше із 6-ма країнами-членами Альянсу.

Крім того, «Укроборонпром» та Міноборони Чехії підписали угоду про створення оборонного кластеру для спільного виробництва військової техніки.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Укроборонпром

Статті • Банкрутство
Попри війну, майно з "оборонки" переходить у чужу власніть, на землі заводів з’являються ЖК, їхні глави за держгроші орендують транспорт у самих себе

Укроборонпром

Статті • Банкрутство
Ми будемо використовувати всі доступні правові інструменти, щоб відновити справедливість, повернути державні землі законному користувачу та використовувати їх на благо країни.

Укроборонпром

Статті • Банкрутство
Керівник департаменту з питань банкрутства Міністерства юстиції України Владислав Філатов прокоментував окремі положення законодавства щодо реформування Укроборонпрому

Розслідування

Статті • БОРГ-review; Банкрутство
Роки минають, світ модернізується, а питання ефективного управління державними підприємствами Міністерства оборони досі не вирішене.