За кордоном

Україна вже запровадила близько 70% правил, норм та стандартів ЄС, – фон дер Ляєн

23 червня 2022, 11:12Новини254

Этот материал также доступен на русском

22 червня стало відомо, що лідери Євросоюзу підпишуть рекомендацію Єврокомісії щодо надання Україні та Молдові статусу країн-кандидаток. Це має статися на саміті ЄС 23-24 червня.

  • Посилання скопійованоlink copied

Україна заслуговує на європейську перспективу, а також на статус кандидата з розумінням того, що країна буде проводити низку подальших важливих реформ. Про це йшлося у виступі президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн під час пленарного засідання Європарламенту у середу, пише Lb.ua.

Вона додала, що з перших днів Майдану Україна мужньо чинила опір агресії Росії. “Вона пройшла через репресії та повстання. Пройшла територіальну анексію, тепер – відкриту війну. Це єдина країна, де людей розстрілювали через те, що вони загорталися в європейський прапор. Україна пройшла крізь вогонь та воду з однієї простої причини: її бажання приєднатися до Європейського союзу”, – зазначила фон дер Ляєн.

Фон дер Ляєн також зазначила, що Європейська комісія відповіла на це бажання однозначно. “Позиція, яку ми представили минулого тижня, визнає прагнення України. Вона визнає величезний прогрес, якого українська демократія досягла після протестів на Майдані 2014 року. Наша думка ґрунтується на ретельній оцінці реальності на місцях. І ці дані говорять нам про те, що Україна заслуговує на європейську перспективу, а також статус кандидата з розумінням того, що країна проведе низку подальших важливих реформ”, – додала очільниця Єврокомісії.

За її словами, Україна ще до війни довела, що перебуває на правильному шляху. “За останні кілька років Україна реформувалася більше, ніж за останні десятиліття. Завдяки Угоді про асоціацію від 2016 року Україна вже запровадила близько 70% правил, норм та стандартів ЄС”, – додала президентка ЄК.

“Але ми також знаємо, що попереду важлива робота. І я знаю, що народ України хоче продовжувати шлях модернізації, шлях демократії, шлях, який веде до Європи”, – підсумувала фон дер Ляєн.

Нагадаємо, 17 червня Європейська комісія рекомендувала надати Україні статус кандидата в члени Євросоюзу.

Остаточне слово в присвоєнні цього статусу – за Європейською радою – вищим політичним органом ЄС. Він складається з глав держав та урядів усіх країн Союзу.

22 червня стало відомо, що лідери Євросоюзу підпишуть рекомендацію Єврокомісії щодо надання Україні та Молдові статусу країн-кандидаток. Це має статися на саміті ЄС 23-24 червня.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Руйнування фіксуються в різних громадах так, аби зберігались метадані світлин – відтак, це можна приймати як докази в судах

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Російський олігарх Анатолій Локтіонов справді хоче допомогти Україні чи боїться санкцій ЄС…

Дослідження

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Кожна особа має право звернутись до суду України щодо стягнення майнової шкоди з держави агресора – російської федерації

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Більшість колег та товаришів адвоката Іллі Костіна - це люди, які відчули своє зобов'язання перед Батьківщиною захистити її. Але не всі...

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
В нас, українців, немає шляху іншого, ніж перемога

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Ключовим питанням дискусії стало: “Чи зможе Україна завдяки допомозі Заходу здобути воєнну перемогу?”