Україна втратила близько 90% вітрової та до 40% сонячної генерації, – Герман Галущенко

6 січня 2023, 15:57Новини352

Этот материал также доступен на русском

Таким чином, теплова генерація буде нести значне навантаження

  • Посилання скопійованоlink copied

Міністр енергетики України Герман Галущенко провів нараду з розгляду проблемних питань діяльності державних вугледобувних підприємств. Участь у зустрічі взяли керівники шахт, профспілкових організацій гірників, а також народні депутати України, що входять до профільного парламентського комітету.

Під час наради сторони обговорили широке коло питань роботи вуглевидобувних підприємств, зокрема їх фінансового та матеріального забезпечення, а також особливості діяльності в умовах воєнного часу. Герман Галущенко підкреслив, що протягом останніх трьох місяців енергетичні об’єкти України піддаються щоденним обстрілам ворога. Тому ситуація у вугільній галузі, як і в цілому в енергетичній сфері держави, досить складна.

Він наголосив, що з огляду на завдані руйнування, зокрема об’єктам теплової генерації, розрахунки щодо балансу і споживання вугілля були відкориговані за підсумками листопада і грудня 2022 року.

“Зараз основне завдання – пройти ОЗП. Однак навантаження на теплову генерацію буде зберігатися протягом усього року. росіяни окупували нашу найбільшу атомну електростанцію – ЗАЕС, крім того, через них ми втратили близько 90% вітрової генерації і до 40% сонячної. Таким чином, теплова генерація буде нести значне навантаження”, – сказав Герман Галущенко.

“Цей і наступний опалювальні сезони ми будемо жити за рахунок власного видобутку. І це факт, який треба прийняти і виходячи з нього розраховувати подальші плани”, – резюмував Герман Галущенко.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Енергетика

Статті • Банкрутство
Запасів газу у ПГЗ вистачить на 2.5 місяці

Енергетика

Статті • Банкрутство
Газова галузь потребуватиме системної фінансової допомоги у ліквідації наслідків агресії

Енергетика

Статті • Банкрутство
Якої шкоди російські окупанти завдали сучасним підприємствам зеленої енергетики та як врятувати галузь?

Енергетика

Статті • Банкрутство
Результати діяльності колись прибуткових державних підприємств за підсумками минулого 2020 року стали сенсаційними – не просто збитки, а величезні збитки

Енергетика

Статті • Банкрутство
Обслуговування квартири коштуватиме на 10 — 20% дешевше, якщо будинок отримає грант на енергомодернізацію. Як це здійснити?