Україна вперше в історії очолила Європейську Комісію Всесвітньої туристичної організації ООН

2 червня 2023, 09:03Новини129

Этот материал также доступен на русском

Головування в Комісії Європейського регіону відкриває Україні нові можливості для співпраці з країнами ЄС та світу на професійному міжнародному рівні.

  • Посилання скопійованоlink copied

На 68-му засіданні Європейської Комісії Всесвітньої туристичної організації ООН (ВТО ООН), що відбулось у Софії (Болгарія), Україну обрали головуючою у цьому органі.

Головування в Комісії Європейського регіону відкриває Україні нові можливості для співпраці з країнами ЄС та світу на професійному міжнародному рівні.

«З перших днів повномасштабного вторгнення росії ВТО ООН стоїть поруч з Україною. Зокрема, в квітні минулого року Генасамблея зупинила членство рф в організації, ставши єдиним органом при ООН, який анулював членство росії в своєму складі.

Тепер наша спільна мета – повноцінна інтеграція української туристичної галузі у європейське середовище. Я впевнена, що наш досвід зіграє ключову роль у формуванні нової архітектури європейського туризму з унікальним місцем України в ній», – прокоментувала голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів.

Україна головуватиме у Європейській комісії протягом двох років.

Загалом, ВТО ООН складається з шести регіональних комісій – Африки, Америки, Східної Азії та Тихоокеанського регіону, Європи, Південної Азії і Середнього Сходу.

Всесвітня туристична організація (World Tourism Organization, UNWTO) — створена в 1975 році спеціалізована установа ООН, націлена на просування відповідального, стійкого та загальнодоступного туризму. Україна є повноправним членом ВТО від 1997.

27 квітня 2022 року на Генеральній асамблеї ВТО ООН більшістю голосів було зупинено членство росії в цій організації.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?