Огляд ЗМІ

Україна проситиме уникнення подвійного оподаткування для біженців в ЄС

19 серпня 2022, 13:03Новини339

Этот материал также доступен на русском

Також готуються зміни до відповідних інструкцій Нацбанку та Держподаткової служби, щоб дозволити українським фізособам-підприємцям відкривати рахунки у закордонних банках.

  • Посилання скопійованоlink copied

Уряд України направить лист до всіх податкових відомств та урядів країн ЄС із проханням застосувати «ковідний прецедент», коли багато людей через скасування авіарейсів виявилися вимушено не в країнах свого податкового резидентства, і до них не було застосовано «правило податкового резидентства 180 днів».

Таке рішення ухвалив Економічний штаб при Міністерстві економіки на засіданні у четвер. Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на члена штабу Михайла Кухаря.

За його словами, листа підпише перший віцепрем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко, яка очолює Економштаб і схвалила таку пропозицію.

Кухар додав, що також готуються зміни до відповідних інструкцій Нацбанку та Держподаткової служби, щоб дозволити українським фізособам-підприємцям відкривати рахунки у закордонних банках.

Нагадаємо, раніше Міністерство соціальної політики планувало запропонувати Єврокомісії спільно розробити довгострокову транскордонну політику захисту прав українських біженців. Серед іншого пропонується, щоб переселенці лишилися податковими резидентами України.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Руйнування фіксуються в різних громадах так, аби зберігались метадані світлин – відтак, це можна приймати як докази в судах

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Російський олігарх Анатолій Локтіонов справді хоче допомогти Україні чи боїться санкцій ЄС…

Дослідження

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Кожна особа має право звернутись до суду України щодо стягнення майнової шкоди з держави агресора – російської федерації

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Більшість колег та товаришів адвоката Іллі Костіна - це люди, які відчули своє зобов'язання перед Батьківщиною захистити її. Але не всі...

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
В нас, українців, немає шляху іншого, ніж перемога

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Ключовим питанням дискусії стало: “Чи зможе Україна завдяки допомозі Заходу здобути воєнну перемогу?”