Проекти та інновації

У Раді хочуть звільнити непрацюючий бізнес від сплати ЄСВ

8 квітня 2021, 14:47Новини163

Этот материал также доступен на русском

Документ також пропонує надати право місцевій владі за потреби зменшувати ставки місцевих податків і зборів.

  • Посилання скопійованоlink copied

Фракція «Голос» зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт про звільнення від сплати єдиного соціального внеску всіх підприємств, які закрилися на час карантину. Про це розповів прессекретар партії «Голос» Ярема Дух, повідомляє Укрінформ, зазначає FinClub.

За його словами, законопроєкт №5346 також передбачає звільнення від сплати ЄСВ за найманих працівників і запровадження мораторію на податкові та планові неподаткові перевірки.

«Зареєстрований законопроєкт передбачає: звільнення від сплати ЄСВ усіх підприємств, які змушені закритися на час карантину, у тому числі, звільнення від сплати ЄСВ за найманих працівників; мораторій на всі планові неподаткові перевірки, а також збереження мораторію на податкові перевірки, який в багатьох містах зараз ігнорують через спробу відмінити його постановою Кабінету міністрів», – розповів Дух.

Документ також пропонує надати право місцевій владі за потреби зменшувати ставки місцевих податків і зборів. У «Голосі» очікують, що такі заходи допоможуть місцевій владі підтримати локальний бізнес, якщо в місцевому бюджеті є на це ресурси.

Проєкт закону також передбачає розширення можливості отримати обіцяні 8 тис. грн виплати від держави, якщо діяльність підприємства підпадає під визначений перелік не лише за основним класифікатором видів економічної діяльності (КВЕД), а й за першими п’ятьма.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Верховна Рада

Статті • Влада i люди
Законопроект №10044 передбачає розширення повноважень Рахункової палат на всі публічні кошти

Верховна Рада

Статті • Влада i люди
Як держава може підтримати і захистити власну економіку в умовах російської агресії?

Верховна Рада

Статті • Влада i люди
Після пояснення незрозумілих для народних депутатів юридичних термінів, законопроект 4409 був рекомендований до ухвалення у другому читанні і в цілому

Верховна Рада

Статті • Влада i люди
Розроблений Мін’юстом законопроект 4409 про внесення змін до Кодексу з процедур банкрутства ще чекає на розгляд під час нинішньої сесії Верховної Ради, але експерти вже готуються до…