Колізії та конфлікти

У пособництві агресору підозрюється «гендиректор» залізниці у Мелітополі

22 вересня 2022, 12:00Новини281

Він передав активи «Укрзалізниці» окупантам

  • Посилання скопійованоlink copied

Слідчі СБУ підозрюють уродженця Макіївки 1972 р.н. Олексія Єфремова у пособництві державі-агресору.

Підозра опублікована на сайті Офісу Генпрокурора.

За версією правоохоронців, не пізніше травня цього року громадянин Єфремов, перебуваючи на тимчасово окупованій території Мелітополя, добровільно обійняв посаду «Генерального директора» т. зв. «Государственного предприятия «Мелитопольская железная дорога».

25 травня Єфремов підписав «Приказ «Об правилах тарификации при перевозке грузов ГП «Мелитопольская железная дорога» №4».

У червні на нараді залізничників в Мелітополі він заявив, що РФ прийшла до Запорізького регіону назавжди, тому керівництву залізниці потрібно прикладати максимальних зусиль щодо налагодження руху поїздів. Першочергово буде відновлено рух поїздів у напрямку Криму для транспортування сільськогосподарської, металургійної продукції та пасажирських військових перевезень. Створюється так зване «Государственное предприятие «Мелитопольская железная дорога», яке підпорядковане російській залізниці; переглядатиметься структура підрозділів Мелітопольської залізниці та штатний розклад, система оплати праці для працівників залізниці буде переведена за російськими стандартами.

29 червня підозрюваний підписав «Соглашение № 1 между Государственным Унитарным Предприятием Донецкой Народной Республики «Донецкая железная дорога» и Государственным предприятием «Мелитопольская железная дорога» о взаимодействии при организации железнодорожных перевозок», тим самим незаконно передав активи Регіональної філії «Придніпровської залізниці» належні АТ «Укрзалізниця» окупаційній адміністрації держави-агресора.

Цей актив використовується для транзиту сільськогосподарської і промислової продукції, будматеріалів та пасажирських перевезень залізничним сполученням із АРК Крим, т.зв. ЛНР і ДНР, що допомагає окупаційній адміністрації держави-агресора шкодити інтересам України.

ЗМІ повідомляють, що раніше Єфремов був заступником гендиректора ДП «Донецька залізниця».

Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Руйнування фіксуються в різних громадах так, аби зберігались метадані світлин – відтак, це можна приймати як докази в судах

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Російський олігарх Анатолій Локтіонов справді хоче допомогти Україні чи боїться санкцій ЄС…

Дослідження

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Кожна особа має право звернутись до суду України щодо стягнення майнової шкоди з держави агресора – російської федерації

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Більшість колег та товаришів адвоката Іллі Костіна - це люди, які відчули своє зобов'язання перед Батьківщиною захистити її. Але не всі...

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
В нас, українців, немає шляху іншого, ніж перемога

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Ключовим питанням дискусії стало: “Чи зможе Україна завдяки допомозі Заходу здобути воєнну перемогу?”