Проекти та інновації

У Миколаєві відновили роботу «Барнахус», який тимчасово призупинив діяльність через бойові дії

5 червня 2023, 11:11Новини328

Проект «Впровадження моделі Барнахус для захисту дітей-постраждалих від насильства» імплементується «Право на здоров’я»( HealthRight International) в Україні за підтримки Представництва Дитячого фонду

  • Посилання скопійованоlink copied

У Миколаєві відновлює роботу центр соціально-психологічної підтримки дітей, які постраждали або стали свідками насильства, який працює за моделлю Барнахус.

Центр відкрили ще у 2021 році, тоді він став другим в Україні. На жаль, через активні бойові дії на території міста, ми були вимушені тимчасово призупинити діяльність, щоб не наражати дітей на небезпеку», – розповідає директорка Миколаївського міського центру соціальних служб, на базі якого впроваджується модель Барнахус, Віра Гончарук.

Одним з ключових партнерів проекту є система безоплатної правової допомоги, адже саме юристи та адвокати здійснюють захист прав дітей. Слід зазначити, що діти є однією з категорій осіб, які мають право на безоплатне отримання всіх видів правових послуг.

«Барнахус – це про забезпечення найкращих інтересів дитини. Він дає можливість проведення процесуальних дій відносно неповнолітніх в дружньому до дитини середовищі та в умовах, які мінімізують наслідки її травматизації. Тож позитивним є те, що сьогодні ми маємо можливість продовжити реалізацію проєкту», – зауважила директорка Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській та Миколаївській областях Наталія Гнатуша.

Довідково

  • Проект «Впровадження моделі Барнахус для захисту дітей-постраждалих від насильства» імплементується «Право на здоров’я»( HealthRight International) в Україні за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН в Україні UNICEF Ukraine та у співпраці з МКР.
  • Впровадження моделі почалося в 2020 році й станом на сьогодні такі центри вже працюють у Вінницький, Миколаївській, Тернопільській, Чернівецькій, Житомирській областях, а також у Києві.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Одним із найпоширеніших наслідків банкрутства для юридичної особи являється відсутність можливості контролю над власною компанією та вимушене припинення її діяльності

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Процедура превентивної реструктуризації обіцяє бути найшвидшою процедурою з існуючих сьогодні процедур банкрутства

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Руйнування фіксуються в різних громадах так, аби зберігались метадані світлин – відтак, це можна приймати як докази в судах

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Власники групи компаній “Агромарс” ухиляються від сплати боргів

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Юристи визнають, що кредитні боржники рідко виграють у судах

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Російський олігарх Анатолій Локтіонов справді хоче допомогти Україні чи боїться санкцій ЄС…