Зверніть увагу

У кого є шанси отримати іпотечний кредит у 2021 році?

9 березня 2021, 16:35Новини139

Этот материал также доступен на русском

Перше, на що звертають банки увагу — це на суму першого внеску за іпотечним кредитом та на щомісячний дохід позичальника.

  • Посилання скопійованоlink copied

Перше, на що звертають банки увагу — це на суму першого внеску за іпотечним кредитом та на щомісячний дохід позичальника. Так, мінімальна сума початкового внеску складає 20%, але з його збільшенням зростає шанс позичальника отримати схвалення банку на видачу кредиту, розповів начальник управління кредитування роздрібного бізнесу банку Глобус Віталій Кириленко, повідомляє Мінфін.

«В середньому клієнти вносять 30-35% від вартості житла. Початковий внесок банку необхідний для того, щоб підтвердити платоспроможність клієнта», — підкреслив експерт.

Для оцінки поточного фінансового стану позичальника за основу береться інформація про його середній дохід: для найманих працівників — за останні 6 місяців, для приватних підприємців — за 12 місяців.

Банки надають кредити особам з 21 року до 70 років (на момент закінчення строку кредитування). За словами Віталія Кириленко, переваг, як таких, немає. При цьому клієнт з позитивною кредитною історією матиме більші переваги в отриманні кредиту ніж клієнт, у якого вона негативна.

Що ж стосується відсутності кредитної історії, то, за словами експерта, це зовсім не є перешкодою в отриманні кредиту, адже остаточне рішення щодо надання позики визначає сукупність факторів. Окрім кредитної історії, це є доходи, власний внесок, стабільність роботи на одному місці, наявність майна у власності та навіть інформація про закордоні мандрівки.

Як зазначив Віталій Кириленко, більше шансів на схвалення банку отримає клієнт, який одразу надаватиме максимальну інформацію про себе. При цьому розкриє усі «нюанси», скажімо, що має інший діючий кредит, а не згадуватиме про це в процесі.

«Також бажано адекватно оцінювати свої можливості при запиті на кредит. Можу запевнити вас, що платити більше 50% свого доходу за кредитом можливо, але дуже важко, а будь-яка надзвичайна подія — хвороба, поломка, втрата роботи — одразу й надовго вибиває з графіку», — підкреслив банкір.

Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Перелік підстав евакуації авто є виключним

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Вивезення підприємств здійснюється у випадках, коли існує така логістична можливість без надмірної загрози для водіїв та залізничників

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Для бизнеса важно не иметь «открытой валютной позиции»

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Протягом одного року, до 1 вересня 2022 року, українці матимуть змогу відкрито заявити державі про свої реальні статки, зокрема про ті, з яких не було сплачено податки

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Значна увага ревізорів прикута до суб’єктів великого підприємництва, у яких обсяг можливих порушень та, відповідно, податкових донарахувань найбільший

Регуляторна політика

Статті • Влада i люди
Чим прозоріша система, тим менше пільг й менше порушень