Проекти та інновації

Twitter запускає систему донатів

12 січня 2023, 14:14Новини282

Этот материал также доступен на русском

Coins – це система донатів, що передбачає можливість перерахувати автору певну суму в цифровій валюті

  • Посилання скопійованоlink copied

Нещодавно стало відомо про те, що компанія Twitter розробляє функцію Coins (в дослівному перекладі – «монети»), яка дозволить користувачам винагороджувати окремі дописи або їхніх авторів донатами.

Редакція MC.today переповідає, що про неї відомо, з посиланням на видання Decrypt.

Coins – це система донатів, що передбачає можливість перерахувати автору певну суму в цифровій валюті, котру можна придбати за фіатні гроші. Це такий тип коштів, цінність яких визначається державним дозволом на їхнє використання як платіжного засобу. Тобто фіати не залежать від власної вартості або гарантії їхнього обміну на золото чи будь-яку іншу валюту.

Відомо, що Twitter використовуватиме для здійснення транзакцій платіжну систему Stripe. Вона опрацьовує платежі на кредитні та дебетові картки, банківські перекази та готівкові ваучери. З огляду на це, багато хто в спільноті сподівався, що Twitter Coins певним чином дасть змогу здійснювати криптовалютні операції просто на платформі.

Однак оприлюднені зображення того, як це може виглядати в реальності, не містять жодного натяку на криптографію чи використання технологій блокчейну. Тому деякі технічні експерти та блогери припускають, що спеціально для цього проєкту Ілон Маск запровадить унікальні монети.

Очікується, що автори контенту на платформі зможуть отримувати три типи донатів: Mind Blown («зриває дах»), Bravo («браво») та Super Like («супервподобайка»).

Ймовірно, в кожного з них буде еквівалент у валюті Twitter. Подейкують також про те, що донати можна буде конвертувати в долари США та виводити на звичайні банківські картки.

Технічні блогери наразі називають запуск Twitter Coins черговим кроком у монетизації платформи та додатковим інструментом відстеження контенту, який користувачі вважатимуть корисним або цікавим.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму