ТОП-5 державного майна, яке найбільше подорожчало після початку великої війни

26 грудня 2022, 14:54Новини210

Этот материал также доступен на русском

Лідером по зростанню ціни виявився об’єкт в дунайському порту Рені

  • Посилання скопійованоlink copied

Незважаючи на велику війну, український бізнес впевнений в нашій перемозі. Впевнений в цьому і Фонд держмайна, який в червні відновив проведення аукціонів з оренди державного майна.

З того часу десятки українських підприємців погодилися знову орендувати державне майно, за яким до 24 лютого закінчилися договори оренди. Результати деяких торгів здивують багатьох з вас.

Лідером по зростанню ціни виявився об’єкт в дунайському порту Рені.

Після початку повномасштабного вторгнення російської армії і блокування більшості українських портів цьому порту вдалося продовжити роботу. Під час перезаключення договору оренди колишній орендодавець погодився підняти щомісячну плату за складський майданчик в порту на 2,4 млн грн до 2,5 млн грн.

А ось наступні три українські компанії можна точно вважати найбільшими оптимістами. Вони орендують приміщення в українських аеропортах, звідки з 24 лютого не виконуються регулярні пасажирські рейси.

Два орендаря в аеропорту “Львів” погодилися підвищити ціни на орендні площі на 38,5 тис. грн до 70 тис. грн і на 20 тис. грн до 23 тис. грн. Вони зайняли друге і четверте місяце в нашому ТОР-5.

Третю сходинку зайняв новий орендар одного з приміщень в аеропорту “Бориспіль”. Він погодився підвищити щомісячну орендну плату, яку сплачував колишній орендар, на 27,8 тис. грн до 30,5 тис грн за державне майно.

Замикає ТОР-5 орендар з Харкова. Одна з місцевих підприємець погодилася підвищити плату за приміщення під магазин квітів та подарунків на 19,3 тис. грн до 35 тис. грн.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму