Суд арештував приватний гелікоптер мільярдера Жеваго. ВIДЕО

21 березня 2023, 17:34Новини269

Этот материал также доступен на русском

Арешт на майно накладено у межах розслідування кримінального провадження про рзтрату коштів банку “Фінанси і кредит” на загальну суму $113 млн.

  • Посилання скопійованоlink copied

Суд наклав арешт на гелікоптер, опосередкованим власником якого є екснардеп та колишній власник збанкрутілого банку “Фінанси та Кредит” Костянтин Жеваго.

Як повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань (ДБР), повітряне судно належить підконтрольній колишньому депутату юридичній особі, – пише БЦ.

За даними слідства, Жеваго використовував його в особистих цілях під час перебування на території України.

Арешт на майно накладено у межах розслідування кримінального провадження про рзтрату коштів банку “Фінанси і кредит” на загальну суму $113 млн. Про підозру у цій справі повідомлено самому Жеваго, а також низці топменеджерів банку.

На сьогодні накладено арешт на майно Жеваго, а також пов’язаних з ним юридичних осіб. Зокрема, арештовано акції його підприємств вартістю сотні мільйонів гривень, корпоративні права товариств, 26 об’єктів нерухомості. Також накладено арешт на майно інших юридичних осіб, які пов’язані з колишнім депутатом. Серед іншого, це 14 майнових комплексів, 21 частина майнових комплексів, 30 нежитлових приміщень, 10 квартир.

Ще у жовтні 2020 року арештовані активи вартістю понад 300 млн гривень були передані до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Як повідомлялося, 28 грудня минулого року за запитом української сторони Жеваго затримали на французькому гірськолижному курорті Куршевель. Тоді суд французького міста Шамбері виніс рішення про екстрадиційний арешт Жеваго, повідомляли у ДБР. Згодом він вийшов під заставу, французькі суди досі розглядають питання його екстрадиції в Україну.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Можна припустити, що саме обізнаність М.Рудика про «поліграфічну» складову діяльності ТСЦ, дозволяє йому досі перебувати на посаді

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Виникає дуже серйозне питання до МОНУ - яким чином воно відстоює інтереси студентів та науково-педагогічних працівників?

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Директору Інституту інноваційної освіти КНУБА О.Петроченку доводиться відстоювати право на свою роботу та посаду

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Є підстави вважати, що в АРМА може багато років функціонувати корупційна схема з вимивання на користь приватних осіб грошей, які мали стати доходами Держбюджету

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Російський бізнес не повністю вичищений з української економіки через хаотичність формування санкційних списків

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Чи потрібен нам ще один керівник АРМА, залежний від Офісу Президента?