Стратегічними комунальними підприємствами має керувати держава, – Д.Шмигаль

14 червня 2021, 16:02Новини131

Этот материал также доступен на русском

Всі інші об’єкти повинні бути приватизовані

  • Посилання скопійованоlink copied

Стратегічні і соціально значущі комунальні підприємства повинні залишатися у власності у держави. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 14 червня на Всеукраїнському форумі “Україна 30. Економіка без олігархів”.

“У підпорядкуванні держави повинні бути винятково стратегічні або соціально важливі великі [комунальні] підприємства, які будуть ефективно використовувати свої функції. Всі інші об’єкти повинні бути, безумовно, приватизовані … Уже зараз, за ​​інформацією Фонду держмайна, перші об’єкти готові”, – зазначив він.

За словами Шмигаля, розблокування “великої приватизації” – це сигнал того, що Україна готова співпрацювати з інвесторами для залучення капіталу.

Нагадаємо, що “велику приватизацію” в Україні призупинили в березні 2020 року через ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції.

4 лютого 2021 року Верховна Рада в першому читанні прийняла законопроект про розблокування великої приватизації, 30 березня закон був прийнятий, 29 квітня його підписав президент.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Комунальне господарство

Статті • Банкрутство
«Відсутніх боржників» швидко ліквідовували та визнавали погашеними їх борги перед кредиторами

Комунальне господарство

Статті • Банкрутство
У 2020 році київські комерційні комунальні підприємства уклали в системі Prozorro близько 4 тисяч договорів на загальну суму 17,2 млрд грн