Колізії та конфлікти

Стало відомо про офіційну зарплату ТОП-посадовців Запоріжжя, яких підозрюють у розкраданні “гуманітарки”

22 вересня 2022, 15:33Новини2063

Запорізька гуманітарка нібито збувалася у супермаркетах відомих мереж як звичайний товар

  • Посилання скопійованоlink copied

Заробітна плата голови Запорізької ОВА Олександра Старуха у перші 2 місяці війни складала трохи більше 50 тис. грн “чистими”, а вже з квітня і до серпня зарплата зросла і становила 55 тис. грн “з копійками”. За пів року війни очільник Запоріжчини офіційно заробив 381 878 грн.

Його ж заступниця Злата Некрасова за вказаний період отримувала “на руки” від 16 до 84 тис. грн залежно від місяця і заробила сумарно 274 596 грн. Варто зазначити, що у червні чиновниця отримала допомогу “для вирішення соціально-побутових питань” у розмірі 55 080 грн.

Цю інформацію ГО “Антикорупційний штаб” отримала у відповідь на запити, які надіслала в ОВА одразу після розголосу ситуації щодо розкрадання гуманітарної допомоги на території Запорізької області.

Наприкінці серпня в мережі ширилась інформація про те, що високопосадовці Запорізької області начебто замішані у розкраданні та продажі гуманітарної допомоги.

За інформацією ЗМІ, до справи можуть бути причетні голова Запорізької ОВА Олександр Старух, його заступниця Злата Некрасова, депутат облради Віктор Щербина та секретар міськради Анатолій Куртєв (“Слуга народу”). Офіційно ж слідство жодних прізвищ не називало.

Схема полягала в тому, що запорізька гуманітарка нібито збувалася у супермаркетах відомих мереж як звичайний товар. Проте торгові мережі “АТБ” та “Сільпо” спростували ці чутки. Правоохоронці провели обшуки в міськраді, обласній військовий адміністрації, на складах та вдома у фігурантів справи. Виявили незареєстровану вогнепальну зброю та набої до неї, і навіть наркотики.

Що стосується зарплат двох інших потенційних фігурантів, то виплати секретаря міськради “засекретили”, мотивуючи це тим, що така інформація “може становити загрозу життю, здоров’ю, та національній безпеці”.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Можна припустити, що саме обізнаність М.Рудика про «поліграфічну» складову діяльності ТСЦ, дозволяє йому досі перебувати на посаді

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Виникає дуже серйозне питання до МОНУ - яким чином воно відстоює інтереси студентів та науково-педагогічних працівників?

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Директору Інституту інноваційної освіти КНУБА О.Петроченку доводиться відстоювати право на свою роботу та посаду

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Є підстави вважати, що в АРМА може багато років функціонувати корупційна схема з вимивання на користь приватних осіб грошей, які мали стати доходами Держбюджету

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Російський бізнес не повністю вичищений з української економіки через хаотичність формування санкційних списків

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Чи потрібен нам ще один керівник АРМА, залежний від Офісу Президента?