Колізії та конфлікти

Смертельне ДТП. Суддя на «Лексусі» у 20 разів перевищив дозволену швидкість

5 червня 2023, 14:12Новини1536

Феміда узяла під варту суддю Олексія Тандира

  • Посилання скопійованоlink copied

Голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир суттєво перевищив швидкість, що призвело до скоєння смертельної ДТП, у якій загинув 22-річний нацгвардієць. Про це повідомляє «Главком» із посиланням на дані судового реєстру.

За матеріалами справи, вночі 26 травня 2023 року суддя Тандир їхав на «Лексусі» столичним проспектом Берестейського (у напрямку від вулиці Костянтина Герасименка до вулиці Миколи Ушакова) зі швидкістю приблизно 100 км/год. При цьому служитель Феміди повинен був знизити швидкість до 5 км/год, оскільки наближався до контрольно-пропускного пункту. Про це сигналізували відповідні дорожні знаки, встановлені на проїзній частині.

«Рухаючись зі швидкістю приблизно 100 км/год., (суддя Олексій Тандир – «Главком») не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу та навпроти будинку №139 по проспекту Перемоги у Києві здійснив наїзд на тимчасову огорожу контрольно-пропускного пункту та військовослужбовця, який ніс службу. В результаті дорожньо-транспортної пригоди військовий отримав тілесні ушкодження, від яких загинув на місці пригоди», – сказано у судовій ухвалі.

Крім цього, слідство звинувачує голову суду у тому, що в момент аварії він був п’яним.

Водночас сам суддя Тандир заявив, що їхав з невеликою швидкістю 20 км/год. Однак пояснити, чому тіло нацгвардійця лежало за 30 м від «Лексуса», суддя не зміг.

  • Раніше Печерський районний суд на засіданні обрав запобіжний захід голові Макарівського райсуду Олексію Тандиру – тримання під вартою до 21 липня без можливості внесення застави.
  • Крім того, повідомлялося, що у ніч на 26 травня голова Макарівського районного суду Київської області збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в столиці.
  • Також суд задовольнив клопотання Київської міської прокуратури та надав дозвіл на примусове відібрання біологічних зразків у судді Олексія Тандира.

Вища рада правосуддя дозволила арешт судді, який збив нацгвардійця на блокпосту.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Мінюст

Статті • Влада i люди
Офіційний запуск Реєстру збитків відбудеться 2 квітня 2024 року

Судова практика

Статті • Стягнення боргiв
Верховний Суд неодноразово звертав увагу на поновлення процесуальних строків, пов'язаних з війною

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Одним із найпоширеніших наслідків банкрутства для юридичної особи являється відсутність можливості контролю над власною компанією та вимушене припинення її діяльності

Судова практика

Статті • Стягнення боргiв
6 липня 2023 року в ВР зареєстровано проєкт Закону № 9462 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення положень про судовий контроль"

Законодавство

Статті • Влада i люди
Не всі порушення проектної документації під час будівництва будуть автоматично призводити до визнання об’єкту самочинно збудованим, а лише істотні та встановлені законом

Законодавство

Статті • Влада i люди
Скасування Господарського кодексу більше нагадує дивний спосіб лікування головного болю за допомогою гільйотини