Щоб продати будинок боржниці довелося погасити аліменти за 10 років

10 листопада 2021, 09:03Новини170

Этот материал также доступен на русском

Маючи намір реалізувати будинок, на який державним виконавцем накладено арешт, боржниця була вимушена сплатити борг у сумі 178 243 грн, 89 122 грн штрафу, 17 824 грн виконавчого збору.

  • Посилання скопійованоlink copied

Органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції упродовж минулого тижня стягнули 133,9 млн грн аліментів. З них 27,4 млн грн проблемної заборгованості, яка стягнута державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених законом обмежень: позбавлення права виїзду за межі України, права керування транспортними засобами, права користування вогнепальною зброєю та права полювання, накладення арешту на майно, притягнення боржника до відбування суспільно корисних робіт, – повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

Так, на виконанні в Ічнянському відділі державної виконавчої служби у Прилуцькому районі Чернігівської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) перебуває виконавче провадження про стягнення з матері аліментів на користь 2 дітей, починаючи з жовтня 2010 року.

Для забезпечення вимог щодо сплати аліментів, державним виконавцем до боржниці застосовано заходи, передбачені частиною 9 статті 71 Закону України «Про виконавче провадження». Крім того, постановою державного виконавця накладено арешт на рухоме та нерухоме майно боржника, відомості внесені до Державних реєстрів речових прав рухомого та нерухомого майна.

Маючи намір реалізувати будинок, на який державним виконавцем накладено арешт, боржниця була вимушена сплатити борг у сумі 178 243 грн, 89 122 грн штрафу, 17 824 грн виконавчого збору.

Органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції з початку 2021 року стягнули 5,7 млрд грн аліментних платежів. З них 1,2 млрд грн стягнуто державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених законом обмежень.

Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Мінюст

Статті • Влада i люди
Офіційний запуск Реєстру збитків відбудеться 2 квітня 2024 року

Законодавство

Статті • Влада i люди
Не всі порушення проектної документації під час будівництва будуть автоматично призводити до визнання об’єкту самочинно збудованим, а лише істотні та встановлені законом

Законодавство

Статті • Влада i люди
Скасування Господарського кодексу більше нагадує дивний спосіб лікування головного болю за допомогою гільйотини

Законодавство

Статті • Влада i люди
Пенсія призначається незалежно від тривалості служби

Законодавство

Статті • Влада i люди
Cпрощений режим регулювання трудових відносин дозволяє у трудовому договорі визначати додаткові права, обов’язки і відповідальність сторін

Законодавство

Статті • Влада i люди
Переважно благодійними питаннями опікуються юридичні утворення, тобто саме вони мають виступати податковими агентами