За кордоном

Шахрайка Елізабет Голмс заборгувала власному стартапу Theranos понад $25 млн та не хоче їх повертати

22 березня 2023, 13:55Новини200

Вона повинна була повністю розрахуватися з боргами відповідно у 2016 та 2018 роках

  • Посилання скопійованоlink copied

Опальна засновниця псевдомедичного стартапу Theranos Елізабет Голмс, яку в листопаді минулого року засудили до 11 років в’язниці за обман інвесторів, досі не повернула гроші, що позичила у власної компанії.

Її борг оцінюють у понад $25 млн, пише CNBC.

Нещодавно Голмс відвідала чергове засідання у своїй справі. Після цього стало відомо, що в грудні минулого року проти неї подали ще один позов. Цього разу її звинувачують у заборгованості перед власною компанією.

У матеріалах справи йдеться про те, що Голмс у 2011 році отримала два векселі від генерального директора Theranos на загальну суму понад $15 млн, а згодом у 2013 – ще один майже на $10 млн. Вона повинна була повністю розрахуватися з боргами відповідно у 2016 та 2018 роках. Проте у 2016 році Theranos подовжила термін дії векселів ще на 5 років. Виплати за першими двома позиками Голмс уже протермінувала, за третю вона повинна виплатити гроші до грудня 2023 року. Позивач стверджує, що вона ігнорувала численні вимоги про повернення коштів.

У листопаді минулого року Голмс засудили до 11 років в’язниці за шахрайство за змову з метою введення інвесторів в оману. Детально її історію ми розповідали тут. За рішенням суду, вона має почати відбувати покарання 27 квітня. До того часу Голмс продовжує насолоджуватися життям у комфортабельному маєтку, вартість утримання якого оцінюють в $13 тис. на місяць.

На початку 2023 року її підозрювали в спробі незаконно виїхати зі Сполучених Штатів. Тоді в неї вилучили квиток до Мексики в один кінець. Втім, Голмс все заперечує.

Наприкінці лютого вона народила другу дитину. Тепер адвокати просять суд відтермінувати початок відбування покарання, адже вона потрібна маляті. До речі, це вже вдруге діти мимоволі стають «фігурантами» в справі Голмс. Влітку 2021 року, коли народився її первісток, більш як 130 родичів та друзів шахрайки зверталися з проханням помилувати її або змінити вирок на менш суворий. На той час розслідування вже було у розпалі.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Можна припустити, що саме обізнаність М.Рудика про «поліграфічну» складову діяльності ТСЦ, дозволяє йому досі перебувати на посаді

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Виникає дуже серйозне питання до МОНУ - яким чином воно відстоює інтереси студентів та науково-педагогічних працівників?

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Директору Інституту інноваційної освіти КНУБА О.Петроченку доводиться відстоювати право на свою роботу та посаду

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Є підстави вважати, що в АРМА може багато років функціонувати корупційна схема з вимивання на користь приватних осіб грошей, які мали стати доходами Держбюджету

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Російський бізнес не повністю вичищений з української економіки через хаотичність формування санкційних списків

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Чи потрібен нам ще один керівник АРМА, залежний від Офісу Президента?