Колізії та конфлікти

СБУ затримала російського агента: шпигував за бойовою авіацією ЗСУ

7 червня 2023, 17:37Новини230

Зраднику загрожує довічне ув’язнення

  • Посилання скопійованоlink copied

На Дніпропетровщині контррозвідка Служби безпеки України викрила агента фсб росії, який збирав дані про види та кількість літаків бойової авіації ЗСУ. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Зазначається, що ворожий агент також намагався виявити місця базування та напрямки вильотів української авіації. Окрім того, завербований зловмисник передавав росіянам локації військкоматів та шукав залізничні лінії, що задіяні для постачання боєприпасів на фронт. Агент виїжджав на місцевість, де приховано спостерігав за об’єктами, а також розпитував потрібну йому інформацію у людей.

За свою шпигунську роботу агент отримував від своїх кураторів до 4 тисяч гривень за кожне виконане завдання. Для конспірації гроші перераховували за допомогою криптовалютного електронного гаманця.

«Розвідувальна інформація потрібна була агресору для підготовки серії повітряних ударів по території регіону, насамперед для ураження стратегічно важливих об’єктів», – йдеться у повідомленні СБУ.

За даними слідства, зрадника завербували у липні 2022 року. Він потрапив у поле зору російської спецслужби через один із російських телеграм-ботів, куди чоловік періодично викладав фото позицій українських військ.

Під час обшуків у затриманого знайшли телефон і планшет, які він використовував для комунікації з фсб рф.

Зраднику загрожує довічне ув’язнення.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Одним із найпоширеніших наслідків банкрутства для юридичної особи являється відсутність можливості контролю над власною компанією та вимушене припинення її діяльності

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Руйнування фіксуються в різних громадах так, аби зберігались метадані світлин – відтак, це можна приймати як докази в судах

Законодавство

Статті • Влада i люди
Не всі порушення проектної документації під час будівництва будуть автоматично призводити до визнання об’єкту самочинно збудованим, а лише істотні та встановлені законом

Законодавство

Статті • Влада i люди
Скасування Господарського кодексу більше нагадує дивний спосіб лікування головного болю за допомогою гільйотини

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Юристи визнають, що кредитні боржники рідко виграють у судах

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Російський олігарх Анатолій Локтіонов справді хоче допомогти Україні чи боїться санкцій ЄС…