Проекти та інновації

Ринок на $3 млрд: як політ Річарда Бренсона змінить космічний туризм

12 липня 2021, 17:52Новини636

Этот материал также доступен на русском

Британський мільярдер Річард Бренсон випередив СЕО Amazon Джефа Безоса та здійснив космічний політ на космічному кораблі своєї компанії Virgin Galactic. Корабль злетів 11 липня з космопорту Spaceport America в штаті Нью-Мексико. Політ тривав близько двох годин та закінчився успішно. Після злету ракети-носія корабель Unity-22 від’єднався від базового корабля та самостійно піднявся на висоту 80 км […]

  • Посилання скопійованоlink copied

Британський мільярдер Річард Бренсон випередив СЕО Amazon Джефа Безоса та здійснив космічний політ на космічному кораблі своєї компанії Virgin Galactic.

Корабль злетів 11 липня з космопорту Spaceport America в штаті Нью-Мексико. Політ тривав близько двох годин та закінчився успішно.

Після злету ракети-носія корабель Unity-22 від’єднався від базового корабля та самостійно піднявся на висоту 80 км — саме на цій позначці проходить умовна межа навколоземної орбіти. На борту крім Бренсона були двоє пілотів та ще три фахівці.

Як це було

Наприкінці червня компанія Бренсона отримала дозвіл на комерційні польоти від Управління цивільної авіації США (FAA). Корабель Unity SpaceShipTwo доставив двохфюзеляжний літак-носій White Knight Two, який Бренсон назвав на честь своєї матері — VMS Eve. Це перший політ ракетоплана з повним екіпажем.

На висоті від 13,7 тис. до 15,2 тис. метрів ракетоплан відокремився від літака-носія. Через вісім секунд після запалювання корабель подолав швидкість звуку, вимкнув двигун, за інерцією набрав висоту та досяг відстані близько 81 км.

На цій висоті пасажири змогли відчути стан невагомості, який тривав близько п’яти хвилин.

Космічний туризм

За останні 20 років у космос відправилися всього семеро туристів; ці польоти забезпечили американська Space Adventures разом із російською MirCorp. Таким чином власники компаній доводять, що їхні кораблі безпечні. Це реклама майбутнього космічного туризму.

Після заяви Бренсона про намір летіти в космос акції Virgin Galactiс 8 липня підскочили на 20% — із $43,8 до 52,6 на торгах Нью-Йоркської фондової біржі (NYSE). За місяць вони зросли на 14%.

Експерти очікують, що весь ринок космічного туризму до 2030 року сягне показника $3 млрд.

Бренсон обіцяє відправити в космос щонайменше 600 людей. Вартість польоту становить $200 тис. — 250 тис. У компанії Бренсона з’явилися навіть клієнти з України, серед яких мер Дніпра Борис Філатов.

Запустити регулярні космічні тури для заможних мандрівників Virgin Galactiс планує з 2022 року. Компанія також має намір згодом здійснювати рейси в космос щотижня.

 

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Дослідження

Статті • БОРГ-review
путін власноруч і публічно, якщо не знищив вибудований роками імідж професійного борця з міжнародним тероризмом, то суттєво зашкодив йому

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Серед іншого, Директива спрямована на впровадження механізмів раннього виявлення неплатоспроможності та створення умов для врегулювання заборгованості без використання процедур банкрутства

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Преса нерідко виконує свої професійні обов’язки в небезпечних умовах, а в час війни працює ще й у смертельній небезпеці

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Відповідно до Постанови № 380 створено Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Навіть демонтувавши одну антилюдську систему, демократичний світ має бути пильним: історія триває…

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Рекомендуємо надавати інформацію про недобросовісних продавців до територіальних органів Держпродспоживслужби