Колізії та конфлікти

“Приватбанк” обмежив валютним вкладникам суму видачі готівки з рахунку

20 вересня 2022, 11:17Новини288

Этот материал также доступен на русском

У “Приватбанку” відмови видавати доларові вклади пояснюють дефіцитом валютної банкноти через війну – проблеми із доставкою готівки з-за кордону.

  • Посилання скопійованоlink copied

Державний “Приватбанк” обмежив своїм валютним вкладникам максимальну суму видачі готівки з рахунку $1 тис. і 1 тис. євро на день.

Про це повідомляє “Мінфін” із посиланням на відповіді менеджерів банку клієнтам.

У “Приватбанку” відмови видавати доларові вклади пояснюють дефіцитом валютної банкноти через війну – проблеми із доставкою готівки з-за кордону.

Там також заявили, що запровадили добове обмеження на видачу інвалюти з рахунку: не більше $1 тис. та 1 тис. євро на день.

Приватбанк обмежив валютним вкладникам суму видачі готівки з рахунку 01

Як повідомлялося, напередодні Національний банк втретє здійснив операції з обміну безготівкової валюти банків на готівкову валюту для підкріплення кас банківських установ. До обміну НБУ запропонував $100 млн та 100 млн євро.

Раніше Нацбанк вирішив проводити операції з обміну безготівкової валюти банків на готівку для вирішення питання з нестачею готівкової іноземної валюти в касах окремих банків, що виникла через ситуативні логістичні труднощі з її доставкою з-за кордону. Джерело: https://biz.censor.net/n3368268

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?