Проблемні борги

Прибуток “Оператора ГТС” за три квартали впав у 3,6 разів: що відомо

28 жовтня 2021, 15:10Новини163

Этот материал также доступен на русском

Чистий дохід держкомпанії знизився до 40 млрд грн (з 41,5 млрд грн у січні-вересні 2020 року).

  • Посилання скопійованоlink copied

“Оператор ГТС України” (ОГТСУ) за підсумками трьох кварталів звітує про прибуток 5,8 млрд грн, тоді як за цей же період 2020 року він становив 20,93 млрд грн, зазначає Finbalance.

Чистий дохід держкомпанії знизився до 40 млрд грн (з 41,5 млрд грн у січні-вересні 2020 року).

Як зазначає ОГТСУ, зростання заборгованості операторів ГРМ через значні обсяги газу, відібраного із системи магістральних газопроводів, до 10,7 млрд грн є ключовим фактором впливу на фінансові результати ОГТСУ.

Хоча від облгазів надходять кошти для погашення дебіторської заборгованості за послуги балансування газу, сформованої у лютому-березні 2021 року, їх обсяг не співставний із накопиченими боргами. Ситуація погіршується тим, що паралельно формується нова заборгованість, наприклад, у вересні заборгованість облгазів за послугу балансування зросла на понад 2,6 млрд грн. Ця ситуація відображена у фінансовій звітності через створення резерву під кредитні збитки“, – коментує фіндиректор ОГТСУ Юрій Кулик.

Уряд у жовтні затвердив новий порядок проведення розрахунків для облгазів — автоматичний розподіл коштів на рахунки облгазів та Оператора ГТС. Ми підтримуємо якомога скоріше впровадження цього механізму та очікуємо, що він покращить дисципліну облгазів по оплаті послуг Оператора. Для запуску нового автоматизованого проведення розрахунків НКРЕКП має розрахувати та затвердити нормативи розподілу коштів. Таким чином, облгази будуть розраховуватися не так, як бажають, а пропорційно до отриманих ними фактично коштів від споживачів“, — підсумував гендиректор ОГТСУ Сергій Макогон.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Державні підприємства

Статті • Банкрутство
Збиткові держпідприємства часто не можуть ініціювати провадження у справах про банкрутство через відсутність коштів на сплату судового збору та авансування витрат арбітражного керуючого

Державні підприємства

Статті • Банкрутство
У чому причина збитковості держпідприємств та як приватизація може змінити цю ситуацію

Державні підприємства

Статті • Банкрутство
Євробондове фіаско як продовження провальної боргової політики УЗ

Державні підприємства

Статті • Банкрутство
За сьогоднішніх умов державні підприємства мають можливість для широкого кола маніпуляцій

Державні підприємства

Статті • Банкрутство
Лише за перші 4 місяці 2021 року в СЕТАМі опублікували лотів на суму близько 10 млрд грн. А продали - на 1,6 млрд грн.

Державні підприємства

Статті • Банкрутство; Влада i люди
Міністерство інфраструктури останнім часом «піариться» на гучних проектах, що мають швидше медійний характер. Але не звертають уваги на серйозну проблему, яка стосується річкового транспорту в Україні