Прем’єри Словаччини, Словенії та Хорватії в Бучі заявили про підтримку України

31 березня 2023, 16:26Новини278

За місяць окупації, за даними МВС, у Бучі від рук російських загарбників загинула щонайменше 461 людина. Загалом у місті та його околицях окупанти вбили 1137 осіб

  • Посилання скопійованоlink copied

Прем’єри Словаччини, Словенії та Хорватії заявили про цілковиту підтримку України та необхідність покарання за злочини, вчинені російською армією.

Те, що російські агресори зробили, не можна пробачити“, – заявив, виступаючи у п’ятницю в Бучі прем’єр-міністр Словенії Роберт Голоб.

Ми з вами в цей важкий час. Ми повинні підтримати вас у пошуках правосуддя. Тільки покарання тим, хто скоїв злочини“, – сказав також він, додавши: “Сьогодні всі ми – українці. Ваш прапор – це наш прапор“.

За словами прем’єр-міністра Хорватії Андрея Пленковича, “Буча показала справжнє обличчя російської агресії”. “Мета була налякати, але українські громадяни показали, що таке бути патріотами, перемагати в боротьбі за цінності, які ми поділяємо… Україна має солідарність світової спільноти“, – сказав він і наголосив, що Україна має відновити свою територіальну цілісність і звільнити окуповані території. “Скоєні злочини вимагають правосуддя і покарання. Саме тому ми пишемо сьогодні “Бучанську декларацію”, яка закликає покарати всіх, хто вчинив злочини“, – сказав Пленкович.

Ви маєте нашу підтримку, тому що ви на правильному боці історії“, – сказав прем’єр-міністр Словаччини Едуард Геґер і додав: “Ви платите за свободу величезні жертви. Україна заслуговує на те, щоб бути вільною, демократичною державою. Україна – це Європа. Вона має бути членом Євросоюзу“.

31 березня – річниця з дня визволення м. Буча (Київська область). За місяць окупації, за даними МВС, у Бучі від рук російських загарбників загинула щонайменше 461 людина. Загалом у місті та його околицях окупанти вбили 1137 осіб.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Руйнування фіксуються в різних громадах так, аби зберігались метадані світлин – відтак, це можна приймати як докази в судах

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Російський олігарх Анатолій Локтіонов справді хоче допомогти Україні чи боїться санкцій ЄС…

Дослідження

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Кожна особа має право звернутись до суду України щодо стягнення майнової шкоди з держави агресора – російської федерації

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Більшість колег та товаришів адвоката Іллі Костіна - це люди, які відчули своє зобов'язання перед Батьківщиною захистити її. Але не всі...

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
В нас, українців, немає шляху іншого, ніж перемога

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Ключовим питанням дискусії стало: “Чи зможе Україна завдяки допомозі Заходу здобути воєнну перемогу?”