За кордоном

Порт «тамань» у рф призупинить експорт LPG через небезпеку безпілотників – Reuters

5 червня 2023, 11:26Новини168

Чорноморський порт «тамань» рф готовий призупинити експорт вибухонебезпечного скрапленого нафтового газу (LPG) через побоювання, пов’язані з атаками безпілотників

  • Посилання скопійованоlink copied

Чорноморський порт «тамань» рф готовий призупинити експорт вибухонебезпечного скрапленого нафтового газу (LPG) через побоювання, пов’язані з атаками безпілотників, повідомили агентству Reuters другого червня три джерела, обізнані з ситуацією.

«тамань призупиняє перевалку скрапленого газу, оскільки це небезпечно після всіх цих атак (безпілотників – ред.) – гази дуже вибухонебезпечні», – сказало одне з джерел.

Проте джерела не уточнили, коли порт припинить перевалку скрапленого газу, зазначивши, що спочатку буде відвантажено наявні запаси. Два джерела повідомили, що операції з LPG на таманському перевантажувальному комплексі, який має потужність 20 млн тонн вантажів на рік, будуть законсервовані на невизначений термін.

За наявними даними, залізничні постачання скрапленого газу в тамань від російських і казахстанських постачальників у січні-травні склали 192 тис. тонн. Торік комплекс відвантажив 328 тис. тонн російського і казахстанського скрапленого газу. Джерела повідомили, що наразі комплекс перевантажує скраплений газ зі складів у порту. Інші джерела на ринку повідомили, що вивчають інші маршрути для експорту скрапленого газу з росії, включно з Польщею й Китаєм.

«таманьнафтогаз», оператор таманського перевалочного комплексу, який також обробляє сиру нафту і нафтопродукти, не відповів на запит про коментарі. Раніше залізничні оператори росії й Казахстану вже оголосили про плани обмежити вантажні перевезення в напрямку тамані, на яку припадає близько 7,5% всього російського експорту скрапленого газу.

  • За останні тижні росія неодноразово піддавалася атакам, зазнавши масштабного транскордонного вторгнення і атак безпілотників, зокрема на москву, нафтопереробні заводи на півдні росії й паливний склад біля стратегічного мосту, який з’єднує материкову частину росії з Кримом.
  • Третього травня безпілотники атакували резервуар з нафтопродуктами у таманському порту, за 10 км від кримського мосту.
  • 30 травня безпілотники атакували москву – один з них було збито неподалік резиденції президента рф владіміра путіна.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Процедура превентивної реструктуризації обіцяє бути найшвидшою процедурою з існуючих сьогодні процедур банкрутства

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Руйнування фіксуються в різних громадах так, аби зберігались метадані світлин – відтак, це можна приймати як докази в судах

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Власники групи компаній “Агромарс” ухиляються від сплати боргів

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Російський олігарх Анатолій Локтіонов справді хоче допомогти Україні чи боїться санкцій ЄС…

Дослідження

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Кожна особа має право звернутись до суду України щодо стягнення майнової шкоди з держави агресора – російської федерації

Енергетика

Статті • Банкрутство
Запасів газу у ПГЗ вистачить на 2.5 місяці