Колізії та конфлікти

Понад 1500 об’єктів культурної інфраструктури України постраждали через російську агресію – Мінкультури

5 червня 2023, 16:11Новини242

Збитків зазнали 1520 об’єктів культурної інфраструктури, без урахування пам’яток культурної спадщини. Із них майже третина (541) – зруйновані

  • Посилання скопійованоlink copied

У зв’язку з російською збройною агресією проти України постраждали вже 1520 об’єктів культурної інфраструктури, з них майже третина зруйнована, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

МКІП продовжує фіксувати пошкодження об’єктів культурної інфраструктури в Україні внаслідок російської агресії… Збитків зазнали 1520 об’єктів культурної інфраструктури, без урахування пам’яток культурної спадщини. Із них майже третина (541) – зруйновані“, – ідеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що за останній місяць загальна чисельність постраждалих об’єктів культурної інфраструктури зросла на 56 одиниць, основна частина яких припадає на Хмельницьку область (26 одиниць або 46%).

За даними міністерства, найбільших втрат і збитків культурна інфраструктура зазнала в Донецькій, Харківській, Херсонській, Київській, Миколаївській, Луганській і Запорізькій областях.

Загалом постраждали: клубні заклади – 727; бібліотеки – 571; музеї та галереї – 82; театри та філармонії – 25; заклади мистецької освіти – 115.

Зазначимо, що наразі майже вся територія Луганської та значні частини територій Херсонської, Запорізької та Донецької областей досі перебувають у тимчасовій окупації, що унеможливлює обрахунок точної кількості об’єктів культурної інфраструктури, що постраждали в ході бойових дій та окупації“, – наголошують у Мінкультури.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Мінюст

Статті • Влада i люди
Офіційний запуск Реєстру збитків відбудеться 2 квітня 2024 року

Комунальне господарство

Статті • Банкрутство
«Відсутніх боржників» швидко ліквідовували та визнавали погашеними їх борги перед кредиторами

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Процедура превентивної реструктуризації обіцяє бути найшвидшою процедурою з існуючих сьогодні процедур банкрутства

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Руйнування фіксуються в різних громадах так, аби зберігались метадані світлин – відтак, це можна приймати як докази в судах

Законодавство

Статті • Влада i люди
Не всі порушення проектної документації під час будівництва будуть автоматично призводити до визнання об’єкту самочинно збудованим, а лише істотні та встановлені законом

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Власники групи компаній “Агромарс” ухиляються від сплати боргів