Польща та Україна побудують високошвидкісну залізничну колію з Варшави до Києва

20 січня 2023, 14:35Новини470

Этот материал также доступен на русском

Угоду про співпрацю було підписано під час Конгресу Railway Direction Days 2023 у Варшаві

  • Посилання скопійованоlink copied

Польська компанія «Центральний порт комунікаційний» та Укрзалізниця підписали угоду про співпрацю, щодо будівництва нової інфраструктури, у тому числі високошвидкісної залізничної колії європейського стандарту 1435 мм. Угоду про співпрацю було підписано під час Конгресу Railway Direction Days 2023 у Варшаві.

Вона підписана на три роки та передбачає розвиток нових транскордонних сполучень за європейськими стандартами, тобто високошвидкісної колії шириною 1435 мм. Документ передбачає спільну підготовку техніко-економічного обґрунтування запланованої гілки між Польщею та Україною.

Угода вказує на необхідність будівництва високошвидкісної лінії за маршрутом Варшава-Львів-Київ (перший етап до Львова, а потім до Києва), з передбачуваною максимальною робочою швидкістю 250 км/год.

За словами директора проєктного офісу МАУ Володимира Шемаєва, угода має на меті покращити залізничне сполучення між Україною, Польщею та ЄС, полегшити пасажирські перевезення, покращити економічний обмін та посилити безпеку транспортні коридори.

Теги
Теги

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Кабмін

Статті • Влада i люди
Директорат розвитку ринку праці та умов оплати праці Міністерства економіки підготував відповіді на поширені питання зі сфери трудових відносин в умовах воєнного часу.

Кабмін

Статті • Влада i люди
Уряд скористався панікою навколо ескалації на кордонах, щоб викупити частину боргових зобов'язань

Державні підприємства

Статті • Банкрутство; Влада i люди
Міністерство інфраструктури останнім часом «піариться» на гучних проектах, що мають швидше медійний характер. Але не звертають уваги на серйозну проблему, яка стосується річкового транспорту в Україні