Колізії та конфлікти

План «вислужитися перед окупантами» з тріском провалився – підозрюються троє поліцейських

20 травня 2022, 16:29Новини378

Фігуранти добровільно розпочали «службу» в так званих «Старобельском РОВД МВД ЛНР», «РОП МВД ЛНР» та «прокуратуре Станично-Луганского района Генеральной прокуратуры ЛНР»

  • Посилання скопійованоlink copied

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді трьом співробітникам поліції, які перейшли на бік ворога (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, діючі працівники поліції попри складеної ними присяги, в умовах, коли Український народ героїчно протистоїть російському агресору, зрадили українській державі та всьому Українському народові.
Так, у період з березня по травень 2022 року під час тимчасової окупації населених пунктів Луганщини три працівника підрозділів Головного управління Нацполіції в Луганській області з метою переходу на сторону загарбника успішно пройшли співбесіду з представниками псевдореспубліки, що є частиною окупаційної адміністрації РФ. У ході «працевлаштування» підозрювані надали згоду на добровільний вступ на посади «працівника міліції» та «працівника прокуратури» новостворених незаконних «структур».
Таким чином фігуранти добровільно розпочали «службу» в так званих «Старобельском РОВД МВД ЛНР», «РОП МВД ЛНР» та «прокуратуре Станично-Луганского района Генеральной прокуратуры ЛНР».

На теперішній час правоохоронцями вирішується питання про затримання підозрюваних з метою приводу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Сєвєродонецьку) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід – Луганське управління ДВБ Нацполіції України.
За вчинене підозрюваним загрожує п’ятнадцятирічний тюремний строк або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Руйнування фіксуються в різних громадах так, аби зберігались метадані світлин – відтак, це можна приймати як докази в судах

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Російський олігарх Анатолій Локтіонов справді хоче допомогти Україні чи боїться санкцій ЄС…

Дослідження

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Кожна особа має право звернутись до суду України щодо стягнення майнової шкоди з держави агресора – російської федерації

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Більшість колег та товаришів адвоката Іллі Костіна - це люди, які відчули своє зобов'язання перед Батьківщиною захистити її. Але не всі...

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
В нас, українців, немає шляху іншого, ніж перемога

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Ключовим питанням дискусії стало: “Чи зможе Україна завдяки допомозі Заходу здобути воєнну перемогу?”